Het Begin

Ondanks dat ik dus al enkele jaren geen kattenopvang meer had en sindsdien enkele malen verhuisd ben, wist men mij telkens weer te vinden..

Mailtjes vol met schrijnende verhalen over dieren die aan hun lot zijn overgelaten of die, onbegrepen door hun baasjes, dringend een nieuw thuis zoeken, maar ook schrijnende verhalen van baasjes die door prive-omstandigheden niet anders kunnen dan voor het welzijn van hun kameraadje een nieuw thuis voor hem te zoeken…

Voor mij is het bijna onmogelijk om hier mijn ogen voor te sluiten en de deur voor die dieren dicht te gooien. Waar mogelijk probeerde ik te bemiddelen tussen baas en dier en help ik zoeken naar oplossingen. Soms was echter de enige oplossing, de pechvogel in huis te nemen en hem zich zo te zien ontplooien tot een geluksvogel.

Als het zover is gekomen, is er bijna geen weg meer terug… Hij is al in ons hart en in ons gezin opgenomen! Op deze manier zijn heel veel van de Vachtjes ons huis binnen gedruppeld. Ik was 100% afgekeurd en ontving maandelijks mijn WIA. Door het geluk dat we dit huisje op de kop konden tikken, hadden we veel lagere maandlasten dan voorheen en ondanks dat we wel een beetje luxe moesten inleveren, hadden we het voor ons doen nog nooit zo ruim gehad.

Natuurlijk kost de verzorging van de dieren, alle nodige aanpassingen en het onderhoud van de “Villa” handen vol geld. Vakantie, een weekendje er-op-uit, nieuwe kleren, uiteten, bioscoopje pikken, dat zat en zit er voor ons niet in! Voor alle liefde die we er voor terug krijgen zijn dit echter maar kleine opofferingen! Alles ging voorspoedig, totdat het UWV plots besloot mij ‘te genezen van mijn ongeneeslijke ziektes’. Mijn WIA verviel en we moesten het zien te redden met Loode’s inkomen.

We namen alle uitgaven opnieuw onder de loep en voerden op alle vlakken bezuinigingen door, zodat we de zorg voor onze dieren konden blijven bekostigen. Dit lukte ‘prima’ totdat Sky, het stinkdier dat we destijds opgevangen hadden, haar kaak brak en een zware operatie moest ondergaan. Door deze enorme investering was ons dierenartspotje in één klap leeg. Een maand daarna ontdekte we een flink gezwel in de kaak van Voetjes en moesten we snel iets verzinnen.

We organiseerden een benefiet bbq en een veiling om de kosten voor zijn operatie te dekken. Het was een succes! Zowel het benefiet als de operatie! Villa Vacht werd in eerste instantie geboren omdat ik altijd al eens een (persoonlijke) website wilde maken over ons huis en zijn inwoners. De facebookpagina kwam daarna tot stand om iedereen op de hoogte te houden van Voetjes revalidatie, maar ook om de Voetjes Veiling door te zetten en in de hoop steun te krijgen van familie en vrienden, mocht er weer zo’n noodgeval plaats vinden.

We waren met stomheid geslagen van de snelheid waarmee onze facebook pagina groeide en de vele positieve feedback die we kregen! We hadden nooit verwacht dat zelfs onbekenden hun weg naar Villa Vacht zouden vinden! Ik was al lang op zoek naar een manier om mijn steentje bij te dragen aan deze maatschappij en om een doel in mijn leven te hebben dat mij voldoening gaf.

Het is altijd al mijn droom geweest om iets voor de minder valide dieren te betekenen! In December 2012 hebben we daarom besloten om het over een andere boeg te gaan gooien: Villa Vacht, een permanent thuis voor diegenen die het zo hard nodig hebben!

Omdat hier natuurlijk voldoende budget voor nodig is en er zoveel aanmeldingen waren van mensen die Villa Vacht graag wilden bezoeken, besloten we om naast de permanente opvang ook Knuffeldagen te organiseren. Op deze dagen kunnen mensen dan komen genieten van onze Vachtjes, zich laten inspireren en al hun vragen op ons afvuren.

We groeiden gestaagd door en het werd tijd om het allemaal iets officiëler aan te gaan pakken. Vanaf 16 september 2013 mogen we ons een echte stichting met ANBI status noemen! Een mijlpaal voor Villa Vacht -uhh- Stichting Villa Vacht ?

Op alle mogelijke vlakken proberen we te besparen, zodat de dieren niets tekort komen, maar voor de aanname van nieuwe dieren zijn wij toch grotendeels afhankelijk van giften en donaties. Alle kleine beetjes hulp van buitenaf, worden door ons zeer gewaardeerd, elke donatie wordt zeer goed geïnvesteerd. Wil jij, na het bekijken van deze site, het lezen van alle verhalen, ons en onze dieren ook een klein beetje helpen? Word dan Virtueel Vriendje van één van onze vachtjes.

We richten ons voornamelijk op katten met een lichamelijke of neurologische beperking, maar elke aanmelding wordt individueel bekeken en besproken. Zo mogelijk bieden wij eerst ondersteuning en/of bemiddeling op afstand. Daarna wordt bekeken of wij de mogelijkheid, middelen en budget hebben om het dier in ons midden op te nemen.

We kennen onze grens en beperkingen en zullen deze nooit overschrijden. Villa Vacht is schoon, netjes en gestructureerd. Er heerst rust en vrede in de groep en dat moet koste wat het kost behouden worden. Soms kunnen we daarom niet anders dan een dier weigeren of alsnog overgaan tot herplaatsing. Niet alle dieren zijn gelukkig in een groep en hun welzijn staat hier altijd voorop!