De Purrende Vachtjes

Onze grootste verzameling van vachtjes zijn natuurlijk de kattenkoppen.

Didge: Swing…wiebel…Toink…Boink!

Ik ben didge en ik woon sinds 2010 in de Villa. Als super-ienie-mienie piepklein vachtjes heb ik mijn intrede gedaan. Mens Kim werd gevraagd of zij asjeasjeasjeblieft wilde helpen om een nestje van straat op te vangen.

Helaas werd deze verhuizing mijn mama te veel en van de stress kon ze niet meer voor ons zorgen. Is er ook zoiets als postnatale poezemama depressie??

Enfin, daar waren we? Klein, hongerig en hulpeloos. Zo werd Kim mijn tweede mama en verzorgde zij ons elke twee uur. Toch werd ik ondanks de goede zorgen heel erg ziek. Ik heb dit met heel goeie zorgen, slagroom en antibiotica overleefd. Alleen heeft mijn achterkant besloten om soms een andere kant op te gaan dan de voorkant. Bereid je dus voor om na een kopje ook nog een kontstoot te krijgen en misschien nog wat pootjes de lucht in.

Verjaardag: 19 Mei 2010

Sushi: Sushi ons lieve meisje met zware ataxie. Verblijft rustig bij ons op de slaapkamer in haar eigen stekkie zodat ze knuffels en liefde krijgt van ons en niet word lastig gevallen door de andere katten. Door haar ataxie is ze wat angstig voor alles wat een beetje te snel beweegt en kijkt ze liever alles van een veilig holletje aan.

Verjaardag: 5 Augustus 2010

Ouzo: Onze griekse god in Villa Vacht met zo’n sterke wil dat zij verlamming hem niet tegen ging houden van weer kunnen lopen. Hij is een echte macho met een sterke wil die houdt van knuffelen met de baasjes maar iets minder met andere vachtjes.

Verjaardag: 10 September 2013

Pientje: Het lieve Belgische boerderijmeisje. Samen met Ouzo een van de eerste verlamde vachtjes, met deze twee bengels heeft Kim veel geleerd over blazen legen en verlammingen bij katten. Pientje is een heerlijk knuffelvot die niet wilt dat je stopt met aaien, dat laat ze merken door een zwaai naar je hand te maken als je je hand weg haalt 🙂

Verjaardag: 30 Maart 2013

Nijntje: Dit duitse meisje van een asiel net over de grens houdt van twee dingen; Pizza en onder dekens en kussentjes wegkruipen maakt niet uit hoe warm het is. Ook kan ze zeker genieten van een lekkere aai over de kop.

verjaardag: 11 November 2011

Swiffer: De ster van Villa Vacht. Vanwege zijn gekke kapriolen en leuke broekjes misschien wel het meest bekende vachtje van Villa Vacht. Houdt van knuffelen, rondsjeezen en water (inclusief lekker in bad gaan).

Verjaardag: 23 April 2014

Zoya: Dit Bulgaarse meisje heeft ons geleerd dat Bulgaarse katten heel erg luidruchtig aanwezig zijn. Als Zoya je ontmoet komt ze jou luid zingend/klagend tegemoet (ligt er maar aan hoe je het interpreteert). Zoya heeft niks dan liefde voor mensen en wilt liefst zo dicht mogelijk bij je gezicht kruipen om behoorlijk harde kopjes te geven. Haar kopjes zijn dus net zoals haar stem…hard 🙂

Verjaardag: 5 December 2012

Mr Mosh: Deze belgische knapperd heeft ze naam te danken omdat hij nogal eens een pets wilt uitdelen aan andere vachtjes als ze te dicht in de buurt komen. Naar mensen is hij voornamelijk een lekkere knuffelkont zolang hij beide pootjes op de grond mag houden.

Verjaardag: 8 September 2011

Draakje: Hoi ik ben Draakje, maar het had net zo goed wonderboy kunnen zijn. Ik ben geboren in Griekenland met een ernstige afwijking in mijn wervelkolom, deze was namelijk gedraaid als een schroef, een naar binnen gedrukt borstbeen en mijn rug zat muur vast.

Via mijn redster in Griekenland kwam ik bij mijn mens in Nederland, zij had de verzorging en problemen onderschat en zodoende kwam ik al vrij snel bij mens Kim uit. Na een bad, verzorging, therapie en veel oefenen gaat het nu stukke beter met mij en kan ik lekker genieten in de Villa.
Verjaardag: 25 Maart 2014

Bikkel: Ik ben Bikkel en mijn roots liggen in Bulgarije. Op 27 mei vier ik mijn verjaardag en ik mag mij bewoner van de Villa noemen, omdat ik een verlamming aan mijn achterhand en blaas heb.

Mijn verlamming heb ik te danken aan de kogel die zich tussen mijn wervels bevindt. Niet operabel, zonder nog meer schade aan te richten, dus ik zal deze altijd bij me dragen als herinnering aan mijn verleden.

Verlamd zijn is echt geen pretje hoor, maar ik heb ondertussen een redelijke band opgebouwd met mijn mens Kim. Zij helpt mij met plassen wat niet echt fijn is. In het begin was ik daarom nog wel eens gemeen tegen haar, maar nu knuffel ik haar vooral.

Verjaardag: 27 Mei 2014

Wikky: Ook wel bekend als wikster is een lief knuffelmeisje wat graag op de schoenen van de baas vertoeft en genoeg liefde heeft te geven. En als extra bedankje geeft ze daar graag snel een liefdes beetje bij. Love is pain denken we dan maar.

Verjaardag: 25 Augustus 2014

Babika: Ik ben Babika en woon sinds december 2015 in de Villa. Mijn geboortedag vier ik op 15 mei en zoals iedereen natuurlijk kan zien ben ik een Cyprische schone. Mijn achterpootjes weigeren nog wel eens dienst en waarom? Dat weet niemand.

Nu ben ik ook niet de meest actieve als het gaat om oefenen, want ja, ik ben tenslotte een dame van stand en ik doe waar ik zin in heb, maar ook vooral wannéér ik hier zin in heb.

Als ik echt iets wil dan kom ik toch ineens op vier pootjes voorbij en ‘wandel’dan bijvoorbeeld de helling van Villa zonlicht op. Sinds een jaartje heb ik een vriendinnetje hier in de Villa. Het had mijn dochter kunnen zijn: Luisje!
Verjaardag: 15 Juni 2015

Inky: Deze leuke Nederlands/Belgische dame is verlamd geworden toen ze lag te slapen en de auto werd gestart zonder dat het baasje wist dat het daar lag. Via de dierenarts is het uiteindelijk bij ons terecht gekomen waar ze ons trakteert op vele kopjes en af en toe een liefdes beetje.

Verjaardag: 1 Juli 2015

Knakker: Deze knappe Nederlandse jongen was met ietwat foute genen geboren waardoor hij nogal wat afwijkingen heeft. Door een waterhoofd heeft hij namelijk niet de goede controle over zijn ledematen. Bij ons is hij daarentegen van harte welkom om al break-dancend door de Villa te banjeren. Knuffelen doet hij graag maar let op voor zijn liefdesbeetjes, hij bedoelt het goed maar door zijn gebrek aan controle zijn ze nogal hard. 😉

Verjaardag: 28 Maart 2015

Tuttebel: Of in het kort tut is een aristocratische dame die nogal haar eigen zegje wilt doen en aandacht absoluut niet wil delen. Met haar mooie lange vacht en luide stem maakt ze dat graag kenbaar. Mocht een ander vachtje te dicht in de buurt komen wilt ze die nog wel eens een pets geven om daarna onschuldig in een slachtofferrol te duiken. Wat ze al niet verzinnen voor aandacht 🙂

Verjaardag: 1 Juli 2015

Mokkeltje: Dit lieve zachte Cypriotische meisje is een van de weinige andere die ook weer kan lopen ondanks haar verlamming. Ze is heel blij om in de Villa te zijn en geeft je graag lieve zachte kopjes en miauwt je zachtjes tegemoet.

Verjaardag: 1 April 2014

Jubel: Deze mooie schele siameese dame is vooral een mannengek. Ze plaveit zich graag over een mannenschoot heen om vervolgens met haar neus in de oksel te duiken. Wij weten niet hoe ze dit geleerd heeft maar als ze maar genieten toch? 🙂

Verjaardag: 17 Juli 2015

Frummel: of Frumsie als koosnaampje is een echte actieve kwaaiejongen en ook wel een beetje een mama’s kindje. De enige kat in Villa Vacht die daadwerkelijk weet wat hij met een muis moet doen, juist opeten. Door een klier afwijking zit hij op een speciaal dieet van muizen en sindsdien doet hij het erg goed.

Verjaardag: 21 Juli 2016

Fieps: Zij heeft Loode toch wel helemaal om haar pootjes gewikkelt. Met kopjes en lieve miauwtjes is zij altijd vrolijk om hem te zien en ligt vaak bij hem in de buurt. Zelfs als hij in bad gaat komt zij er bij liggen en helpt de baas dan met zijn haar te wassen 🙂

Verjaardag: 15 Maart 2016

Voodoo: Deze knappe russische nebelung hebben wij ooit gered via een russische vriendin waar we al eens eerder een hond van hebben gered. Na een ongeluk in een fabriek heeft Voodoo zijn pootjes aan de rechterkant verloren, hierdoor loopt hij dus op één voor- en één achter pootje. Dit doet hij overigens prima en ziet er vrij magisch uit. Tegenwoordig is hij de schaduw van Lobbes geworden en volgen ze elkaar overal.

Verjaardag: 15 Mei 2014

Luisje: Luisje heeft haar naam te danken aan hoe ze bij ons binnenkwam…je snapt hem wel denk ik. Bovendien heeft ze ook een erg springerig karakter. Dus de naam past perfect bij haar. Dit ietswat schuwe meisje houdt van spelen en op schoot zitten, tenzij er iets onverwachts gebeurt… dan springt ze in de lucht…niet van blijdschap 😀

Verjaardag: 1 Oktober 2016

Dribbel: Kiekeboe, daar ben ik dan! Ik woon al 2 jaar in de Villa en dat is SUPER! Supernieuwsgierig, snel en vrolijk…dat ben ik! Waarom ik in de Villa woon? Mijn knietjes en heupjes staan continu op slot. Ik kon ze niet goed vertellen wat gebeurd was dus daarom hebben ze een foto gemaakt die door je heen kijkt. Echt zo cool! Zie je al je botten enzo! Nou toen kwamen ze er achter dat mijn bekken gebroken was geweest. Hiervoor krijg ik regelmatig Fysio in de hoop dat het verbetering oplevert.

Verjaardag: 11 Mei 2016

Pataje: Deze dikke roemeense dame doet haar naam eer aan. We hebben al van alles geprobeerd maar ze houdt gewoon heel veel van eten 🙂 Vandaar word ze nu apart gevoerd om haar taille onder controle te krijgen zodat ze er minder uit ziet als een poef.

Verjaardag: 12 April 2013

Yeti: Deze knappe grote blauw-oogige kater heeft een stem net zoals de echte Yeti, niemand kan hem vinden. Zijn mond gaat open maar er komt geen geluid uit 🙂 Voor de rest is hij een rustige knuffelkater die zich over weinig druk maakt en niemand last van heeft, net zoals een echte Yeti dus.

Verjaardag: 20 November 2015

Brinta: Hoi, mijn naam is Brinta. Ik woon sinds drie jaar in de Villa en daar ben ik zooooo blij mee. In mijn leven heb ik nogal veel mee gemaakt, mijn familie is voor mijn ogen vermoord en zelf heb ik ook op het randje van de dood gebalanceerd. Dit allemaal door iemand in mijn vorige woonplaats in Servië die katten niet zo leuk vond. Gelukkig was er een reddende engel in Servië en via haar ben ik uiteindelijk in de Villa terecht gekomen. Hier ben ik zo blij om dat ik niet genoeg knuffels en purrs kan geven aan Kim en hoop ik nog heel lang te mogen wonen in de Villa.

Verjaardag: 14 Februari 2015

Frats: Frats is de andere clown van de Villa met zijn gekke capriolen. Onder zijn trucjes behoren een handstand maken en dan lopen op zijn voorpoten. Tevens als het etenstijd voor de honden is steelt hij graag de brokjes van Dwarrel. Blijkbaar is dat hondenvoer veel lekkerder dan het kattenvoer.

Verjaardag: 3 Juni 2016

Catchy: Dit boos kijkende meisje is eigenlijk heel lief en wilt niks anders dan in je kruipen en knuffelen. Oké vaak vind ze dat je niet snel genoeg haar op je schoot zet en klimt ze er zelf op wat een beetje pijn kan doen. Maar ze bedoelt het goed…. 😀

Verjaardag: 22 April 2017

Vliegje II: Vliegje is een grote zwarte knappert die ook graag kopjes komt halen, in het begin nog verlegen maar sinds een gezwel uit zijn buik is gehaald helemaal open gebloeid. Tevens heeft Vliegje de energie die eerst in het gezwel ging nu in groei kunnen omzetten. Ondanks haar jonge leeftijd is Vliegje al groter dan de meeste vachtjes in Villa Vacht.

Verjaardag: 7 September 2017

Nasi: Deze jonge halfblinde knappert voelt zich helemaal thuis in Villa Vacht ondanks zijn extra handicap. Omdat hij slecht ziet schrikt hij natuurlijk wel eens maar meestal treffen wij hem al spelend aan met andere vriendjes of speeltjes.

Verjaardag: 23 Maart 2018

Feta: Dit mooie wit-gevlekte meisje uit Roemenië heeft een zacht karakter en een klein stemmetje. Soms ondergesneeuwd door andere vachtjes heeft ze haar draai wel gevonden in de Villa. De helft van de keren schrikt ze als je haar wilt aaien en de andere keren geniet ze er met volle teugen van.

Verjaardag: 25 Juli 2017

Sofa: Sinds dag 1 is Sofa al een enorm knuffelbeest. En met haar lange zachte vacht wil je ook bijna niks anders doen. Zoals je op de foto ziet kijkt ze je ook nog eens erg liefkozend aan, hoe kan je die blik weerstaan?

Verjaardag: 17 April 2018

Duyvis: Na een tijd wikken en wegen is zijn naam Duyvis geworden. Dit omdat hij overal is waar een fuif is 🙂 Zit graag naast ons op de bank en kijkt met de liefste gezichtjes je eten van je bord af.

Verjaardag: 10 Februari 2018