De Kattekoppen

Onze grootste verzameling van vachtjes zijn natuurlijk de kattenkoppen.

Buster: Het omatje in de groep die voornamelijk oog heeft voor Loode. Alhoewel met haar oude leeftijd en na vele jaren is ze ook Kim en andere mensen gaan accepteren. Loode’s eerste kat is al bijna haar hele leven bij Loode en kan nu genieten van haar oude dag in de Villa.

Verjaardag: 25 September 2001

Didge: Didge komt nog uit het verleden van Kim toen ze opvanggezin was voor een andere stichting ver voor Villa Vacht. Didge was de enige overlevende van een slechte zomer en hij is altijd blijven plakken. Didge is altijd klaar om je te begroeten met een heerlijk kopje en een natte kwijlkus :-).

Verjaardag: 19 Mei 2010

Lobbes: Deze grote reus moest ooit bij zijn vorige baasje weg vanwege geluidsoverlast. Wij hebben hem nooit anders gekend als een lieve knuffelkont met een groot hart die bovendien ook nog op een mysterieuze wijze angstige katten aantrekt en helpt open te bloeien naar mensen toe.

Verjaardag: 27 Juli 2010

Flop: De clown van de groep, als hij je ziet komt hij al vrolijk aangespurt met grote kangaroo-sprongen. Het word heel snel duidelijk als je hem ziet waarom hij de clown is, ook al heeft hij door zijn tanden ook een beetje Dracula look πŸ™‚

Verjaardag: 1 Juli 2011

Sushi: Sushi ons lieve meisje met zware ataxie. Verblijft rustig bij ons op de slaapkamer in haar eigen stekkie zodat ze knuffels en liefde krijgt van ons en niet word lastig gevallen door de andere katten. Door haar ataxie is ze wat angstig voor alles wat een beetje te snel beweegt en kijkt ze liever alles van een veilig holletje aan.

Verjaardag: 5 Augustus 2010

Ouzo: Onze griekse god in Villa Vacht met zo’n sterke wil dat zij verlamming hem niet tegen ging houden van weer kunnen lopen. Hij is een echte macho met een sterke wil die houdt van knuffelen met de baasjes maar iets minder met andere vachtjes.

Verjaardag: 10 September 2013

Pientje: Het lieve Belgische boerderijmeisje. Samen met Ouzo een van de eerste verlamde vachtjes, met deze twee bengels heeft Kim veel geleerd over blazen legen en verlammingen bij katten. Pientje is een heerlijk knuffelvot die niet wilt dat je stopt met aaien, dat laat ze merken door een zwaai naar je hand te maken als je je hand weg haalt πŸ™‚

Verjaardag: 30 Maart 2013

Nijntje: Dit duitse meisje van een asiel net over de grens houdt van twee dingen; Pizza en onder dekens en kussentjes wegkruipen maakt niet uit hoe warm het is. Ook kan ze zeker genieten van een lekkere aai over de kop.

verjaardag: 11 November 2011

Swiffer: De ster van Villa Vacht. Vanwege zijn gekke kapriolen en leuke broekjes misschien wel het meest bekende vachtje van Villa Vacht. Houdt van knuffelen, rondsjeezen en water (inclusief lekker in bad gaan).

Verjaardag: 23 April 2014

Spruitje: Een van de meer mensschuwe vachtjes bij ons, vlucht weg bij het aanzien van mensen. Alleen Kim kan hem benaderen en verzorgen, soms heeft hij een gekke bui dat hij wel aandacht komt zoeken van Kim alleen. Andere mensen blijft het toch al jaren “maken-dat-je-wegkomt” akties.

Verjaardag: 1 Juni 2014

Zoya: Dit Bulgaarse meisje heeft ons geleerd dat Bulgaarse katten heel erg luidruchtig aanwezig zijn. Als Zoya je ontmoet komt ze jou luid zingend/klagend tegemoet (ligt er maar aan hoe je het interpreteert). Zoya heeft niks dan liefde voor mensen en wilt liefst zo dicht mogelijk bij je gezicht kruipen om behoorlijk harde kopjes te geven. Haar kopjes zijn dus net zoals haar stem…hard πŸ™‚

Verjaardag: 5 December 2012

Mr Mosh: Deze belgische knapperd heeft ze naam te danken omdat hij nogal eens een pets wilt uitdelen aan andere vachtjes als ze te dicht in de buurt komen. Naar mensen is hij voornamelijk een lekkere knuffelkont zolang hij beide pootjes op de grond mag houden.

Verjaardag: 8 September 2011

Topper: De zwarte knapperd is ooit in embarmelijke staat gevonden bij een dierenarts in RoemeniΓ«. Door vrienden daar werden wij gecontacteerd of wij nog een plekje hadden. Daar hebben we zeker een plekje voor gemaakt en sindsdien woont hij bij ons in de Villa. Topper is een knuffelknot vooral gericht op mensen, niet zo zeer op andere vachtjes. Hij is duidelijk ook gesteld op zijn privacy en eigen plekje πŸ™‚

Verjaardag: 10 Juli 2014

Draakje: Deze langharige knapperd is via een omweg bij ons gekomen. Oorspronkelijk gered van de straten in Griekenland, gevlogen naar zijn eerste baasje in Nederland. Helaas was de timing niet correct en had dat baasje ons gecontacteerd of wij niet een plaatsje hadden. Wij hebben hem liefdevol in onze armen gesloten en nu miauwt hij ons al een aantal jaartjes vrolijk toe.

Verjaardag: 25 Maart 2014

Bikkel: Als we het hebben over de andere luidruchtige Bulgaar. Toen hij in de Villa kwam moest hij niks hebben van al dat gehannes aan zijn lichaam. Hij beet ook van zich af als een tijger. Gelukkig draaide hij al snel bij en is hij nu een lieve knuffelkater met macho streken.

Verjaardag: 27 Mei 2014

Wikky: Ook wel bekend als wikster is een lief knuffelmeisje wat graag op de schoenen van de baas vertoeft en genoeg liefde heeft te geven. En als extra bedankje geeft ze daar graag snel een liefdes beetje bij. Love is pain denken we dan maar.

Verjaardag: 25 Augustus 2014

Babika: Deze mooie Cypriotische Aphrodite dame is via een kattenstichting aldaar bij ons terecht gekomen. Een van onze grootste dames met mooi langhaar is ook nog eens een heerlijk knuffelvot en vermaakt zich uiterst goed in de Villa. Ietsje lui aangelegd vind ze dat je beter naar haar kan komen dan andersom.

Verjaardag: 15 Juni 2015

Inky: Deze leuke Nederlands/Belgische dame is verlamd geworden toen ze lag te slapen en de auto werd gestart zonder dat het baasje wist dat het daar lag. Via de dierenarts is het uiteindelijk bij ons terecht gekomen waar ze ons trakteert op vele kopjes en af en toe een liefdes beetje.

Verjaardag: 1 Juli 2015

Knakker: Deze knappe Nederlandse jongen was met ietwat foute genen geboren waardoor hij nogal wat afwijkingen heeft. Door een waterhoofd heeft hij namelijk niet de goede controle over zijn ledematen. Bij ons is hij daarentegen van harte welkom om al break-dancend door de Villa te banjeren. Knuffelen doet hij graag maar let op voor zijn liefdesbeetjes, hij bedoelt het goed maar door zijn gebrek aan controle zijn ze nogal hard. πŸ˜‰

Verjaardag: 28 Maart 2015

Tuttebel: Of in het kort tut is een aristocratische dame die nogal haar eigen zegje wilt doen en aandacht absoluut niet wil delen. Met haar mooie lange vacht en luide stem maakt ze dat graag kenbaar. Mocht een ander vachtje te dicht in de buurt komen wilt ze die nog wel eens een pets geven om daarna onschuldig in een slachtofferrol te duiken. Wat ze al niet verzinnen voor aandacht πŸ™‚

Verjaardag: 1 Juli 2015

Mokkeltje: Dit lieve zachte Cypriotische meisje is een van de weinige andere die ook weer kan lopen ondanks haar verlamming. Ze is heel blij om in de Villa te zijn en geeft je graag lieve zachte kopjes en miauwt je zachtjes tegemoet.

Verjaardag: 1 April 2014

Jubel: Deze mooie schele siameese dame is vooral een mannengek. Ze plaveit zich graag over een mannenschoot heen om vervolgens met haar neus in de oksel te duiken. Wij weten niet hoe ze dit geleerd heeft maar als ze maar genieten toch? πŸ™‚

Verjaardag: 17 Juli 2015

Frummel: of Frumsie als koosnaampje is een echte actieve kwaaiejongen en ook wel een beetje een mama’s kindje. De enige kat in Villa Vacht die daadwerkelijk weet wat hij met een muis moet doen, juist opeten. Door een klier afwijking zit hij op een speciaal dieet van muizen en sindsdien doet hij het erg goed.

Verjaardag: 21 Juli 2016

Fieps: Zij heeft Loode toch wel helemaal om haar pootjes gewikkelt. Met kopjes en lieve miauwtjes is zij altijd vrolijk om hem te zien en ligt vaak bij hem in de buurt. Zelfs als hij in bad gaat komt zij er bij liggen en helpt de baas dan met zijn haar te wassen πŸ™‚

Verjaardag: 15 Maart 2016

Voodoo: Deze knappe russische nebelung hebben wij ooit gered via een russische vriendin waar we al eens eerder een hond van hebben gered. Na een ongeluk in een fabriek heeft Voodoo zijn pootjes aan de rechterkant verloren, hierdoor loopt hij dus op één voor- en één achter pootje. Dit doet hij overigens prima en ziet er vrij magisch uit. Tegenwoordig is hij de schaduw van Lobbes geworden en volgen ze elkaar overal.

Verjaardag: 15 Mei 2014

Luisje: Luisje heeft haar naam te danken aan hoe ze bij ons binnenkwam…je snapt hem wel denk ik. Bovendien heeft ze ook een erg springerig karakter. Dus de naam past perfect bij haar. Dit ietswat schuwe meisje houdt van spelen en op schoot zitten, tenzij er iets onverwachts gebeurt… dan springt ze in de lucht…niet van blijdschap πŸ˜€

Verjaardag: 1 Oktober 2016

Dribbel: Deze ietswat schele dame met x-benen is ook een van de weinige verlamde katten die kan lopen en zelfs springen. Deze trucages gebruikt ze het liefst om stevige kopjes te geven en niet alleen tegen mensen. Ook tegen blikjes en kopjes die op tafel staan πŸ™‚

Verjaardag: 11 Mei 2016

Pataje: Deze dikke roemeense dame doet haar naam eer aan. We hebben al van alles geprobeerd maar ze houdt gewoon heel veel van eten πŸ™‚ Vandaar word ze nu apart gevoerd om haar taille onder controle te krijgen zodat ze er minder uit ziet als een poef.

Verjaardag: 12 April 2013

Yeti: Deze knappe grote blauw-oogige kater heeft een stem net zoals de echte Yeti, niemand kan hem vinden. Zijn mond gaat open maar er komt geen geluid uit πŸ™‚ Voor de rest is hij een rustige knuffelkater die zich over weinig druk maakt en niemand last van heeft, net zoals een echte Yeti dus.

Verjaardag: 20 November 2015

Brinta: Dit lieve gevlekte meisje doet geen vlieg kwaad en is ook wel eens het onderdeurtje van de groep. Met haar ietswat akelige manier van lopen, waar ze zelf geen last van heeft, komt ze hoog en laag in de Villa. En wanneer er niet te veel andere vachtjes in de buurt zijn komt ze graag een knuffel halen.

Verjaardag: 14 Februari 2015

Frats: Frats is de andere clown van de Villa met zijn gekke capriolen. Onder zijn trucjes behoren een handstand maken en dan lopen op zijn voorpoten. Tevens als het etenstijd voor de honden is steelt hij graag de brokjes van Dwarrel. Blijkbaar is dat hondenvoer veel lekkerder dan het kattenvoer.

Verjaardag: 3 Juni 2016

Catchy: Dit boos kijkende meisje is eigenlijk heel lief en wilt niks anders dan in je kruipen en knuffelen. OkΓ© vaak vind ze dat je niet snel genoeg haar op je schoot zet en klimt ze er zelf op wat een beetje pijn kan doen. Maar ze bedoelt het goed…. πŸ˜€

Verjaardag: 22 April 2017

Vliegje II: Vliegje is een grote zwarte knappert die ook graag kopjes komt halen, in het begin nog verlegen maar sinds een gezwel uit zijn buik is gehaald helemaal open gebloeid. Tevens heeft Vliegje de energie die eerst in het gezwel ging nu in groei kunnen omzetten. Ondanks haar jonge leeftijd is Vliegje al groter dan de meeste vachtjes in Villa Vacht.

Verjaardag: 7 September 2017

Nasi: Deze jonge halfblinde knappert voelt zich helemaal thuis in Villa Vacht ondanks zijn extra handicap. Omdat hij slecht ziet schrikt hij natuurlijk wel eens maar meestal treffen wij hem al spelend aan met andere vriendjes of speeltjes.

Verjaardag: 23 Maart 2018

Feta: Dit mooie wit-gevlekte meisje uit RoemeniΓ« heeft een zacht karakter en een klein stemmetje. Soms ondergesneeuwd door andere vachtjes heeft ze haar draai wel gevonden in de Villa. De helft van de keren schrikt ze als je haar wilt aaien en de andere keren geniet ze er met volle teugen van.

Verjaardag: 25 Juli 2017

Sofa: Sinds dag 1 is Sofa al een enorm knuffelbeest. En met haar lange zachte vacht wil je ook bijna niks anders doen. Zoals je op de foto ziet kijkt ze je ook nog eens erg liefkozend aan, hoe kan je die blik weerstaan?

Verjaardag: 17 April 2018

George/Sjonnie: Vooralsnog heeft hij zijn Villa Vacht naam nog niet gekregen. Ja elk nieuw vachtje krijgt een nieuwe naam bij ons, maar we zijn er nog niet uitgekomen wat het beste bij zijn karakter past. Meerdere namen zijn de revue gepasseerd maar nog niks is blijven plakken. Over een tijdje zal er dus een aanpassing hier zijn met zijn nieuwe naam πŸ™‚

Verjaardag: 10 Februari 2018