Ik vroeg Marijn een klein stukje te schrijven om zichzelf als vrijwilliger voor te stellen. Dat klein stukje groeide al snel uit tot een heel epistel
waaruit zijn enthousiasme duidelijk blijkt!
Neem er een kopje koffie bij en ga er lekker voor zitten. ๐Ÿ™‚
Marijn aan het woord:

1 januari 2015 was Loode te horen op 3FM. Toevallig zat ik dat moment in de auto en ik hoorde hem vertellen over Villa Vacht, een speciale katten tehuis in Kerkrade, vlak bij waar ik woon. Ik ben toen gaan googlen en een paar dagen laten stond ik aan de deur met een kleine voerdonatie en bij de eerste knuffeldag een maandje later maakte ik echt kennis met Villa Vacht. Ik voelde me meteen thuis! Zelf had ik toen 3 katten, Puz (als in ‘Puss on Boots’ van Shrek), Jacky en Fjolla. De omgang met dieren is bij ons niet met de paplepel ingegoten maar sinds ik zelf een aantal katten heb kan ik heel goed overweg met deze beesjes. Bij Villa Vacht legde ik ook meteen contact met enkele katten, maar bovenal Rava (R.i.p) was een vachtje waar het meteen me klikte. Ze leek veel op mijn 1ste kater, los van de verlamming uiteraard, maar het was toen al duidelijk dat dit niet mijn laatste bezoekje aan Villa Vacht mocht zijn.

Een tijdje na mijn eerste bezoek aan Villa Vacht werd ik gebeld om mee te helpen met het opbouwen van de nieuwe overkapping, en veel klusdagen zouden hierop volgen. Ook ging ik een keer met Kim naar de dierenarts of hornbach, en veel ritjes zouden hierna volgen. Ik was blij dat ik kon helpen, en Kim en Loode waren blij met de hulp. Langzaam ontstond er een vriendschap.
Een tijdje later kwam Dolly bij Villa Vacht binnen. Een zwart poesje van een jaar of 5 uit Rusland, die daar een niet al te beste tijd had gehad.
Daarnaast had ze ook last van een neurotische aandoening waardoor haar ogen altijd op en neer bewogen, en was ze slecht horend. Toen Dolly bij Villa Vacht binnenkwam ging het niet zo goed met haar, haar buikje zag kaal van het stress-likken. Bij Villa Vacht was het erg druk voor Dolly en we besloten Dolly tijdelijk bij mij onder te brengen in een kleine groep, en kijken of we herstel zagen. Hier werd ze snel geaccepteerd in de groep maar tegelijkertijd was het duidelijk dat Dolly moeite had met de katten taal vanwege haar beperking, maar ze vond wel haar rust! Een aantal maanden heeft Dolly bij mij gerevalideerd en begon ook steeds beter te communiceren met de rest. Haar buikje was weer goed harig geworden, het stress-likken was voorbij! Tijd om voor Dolly een nieuw huisje te zoeken en dat nieuwe huisje werd gevonden! Dolly woont nu sinds een maand of 2 lekker bij haar nieuwe blikopener en ze heeft het rijk voor zich alleen! En na de winter staat er een omheinde tuin voor haar klaar om te ontdekken!

In de tijd dat ik Dolly had, kwam Timo ook nieuw in mijn groep erbij, een grote Maine Coon kater waar ik al een tijdje naar op zoek was. Zo’n 2 weken nadat ik Dolly in huis had genomen kwam Timo erbij en ging ik dus van 3 naar 5 katten in korte tijd. Het was even wennen, vooral het extra kattenbakschepwerk (goeie voor scrabble!!!) was wel even schrikken met zo’n tijger in huis. Terwijl de meeste vrienden en familie me al voor gek verklaarden toen ik 3 katten had, vond ik 5 katten eigenlijk best wel leuk! Toen Dolly dan ook herplaatst was, was er toch een soort leegte in huis. Het duurde niet lang of Botje kwam om de hoek kijken. Botje, een kittentje die wij (Kim, Gaby en ik) zijn gaan halen in Duitsland, een kittentje met slecht gevormde botjes in zijn voorpootjes waardoor deze telkens opklapten tijdens het lopen. We hebben voor Botje toen vingerspalkjes besteld om zijn pootjes te ondersteunen maar tegelijk zijn bewegingsvrijheid niet te beperken. We hadden wel vooruitgang verwacht, maar dat het zo snel en zo goed zou gaan was echt geweldig! Binnen de kortste keren mochten de spalkjes af en toen was Botje genezen! We hadden speciaal voor een kitten met beperking gekozen om een speelkameraadje voor Piep (R.i.p) te worden. Samen hebben ze veel gespeeld maar Botje was gezond en veel te snel en sterk geworden voor Piepje. Botje was genezen en hij had zijn taak volbracht. En nu zit hij bij mij en heeft dit gekke katten mannetje weer 5 (!!!) katten, maar ik zou niet anders willen!

Botje is nu een goed half jaar oud. Bij binnenkomst hier werd hij meteen op z’n nummer gezet door Puz; ‘Ik ben de baas hier!’ Hierna volgden ook de andere katten en Botje werd in de groep geaccepteerd maar hij kreeg de duidelijke boodschap mee zich rustig te houden. Dat heeft niet lang geduurd! Toen Botje eenmaal het vertrouwen gewonnen had liet hij ook gelijk weten dat hij niet bang aangelegd is. Timo snapte er niks van dat dit kleine beestje met hem wilde stoeien, maar gaandeweg begonnen ze maatjes te worden. Vaak zat vliegen ze met z’n tweetjes door het huis, trap op, kattenkamer in en eenmaal daar stuiven ze weer naar beneden. Moet voor de buren klinken alsof ik een zak aardappelen naar beneden gooi want Timo is een goede 8.5kg en is in 3 sprongen onder.

Het is een apart jaar geweest. Een jaar waarin ik officieel als kattengek bestempeld mag worden! Een jaar waarin ik ineens vrijwilligerswerk ging doen, iets wat in mijn ogen alleen was voor oude vrouwtjes die niks te doen hebben en had iemand mij dit 5 jaar geleden verteld had ik waarschijnlijk hard gelachen. Maar ik snap het nu. Als iets je gelukkig maakt moet je dit gewoon doen, ongeacht wat mensen er van denken. Ik heb dit jaar 2 fantastische mensen en hun stichting leren kennen. Heb veel geleerd van en over de vachtjes en hun verhalen. Heb mee mogen leven met de moeilijke momenten en mee mogen genieten met de succes verhalen, voor mij was dat dit jaar toch Sprookje. Sprookjes verhaal heb ik van het begin gevolgd en ik heb hem ook zien ontwikkelen bij Villa Vacht. Ondanks alle tegenslagen was Sprookje vastberaden om te herstellen van zijn tegenslagen en om hem vandaag de dag te zien is dan ook werkelijk een genot. ‘Daar doe je het allemaal voor!’ om Kim even te citeren. En wat heb jij een gelijk hierin Kim. Sprookjes verhaal is een van de vele verhalen waarom wij doen wat we doen. En Kim en Loode, ik hoop dat ik nog een hele poos met jullie mee mag genieten van jullie kattenhemel op aarde! Op naar een volgend jaar vol nieuwe verhalen!Marijn_profiel

12432546_1536924509962883_1494718590_o

1932034_1536923993296268_1969152245_n

12414306_1536924549962879_1300871423_o

12415800_1536924006629600_17910981_o

12431298_1536924053296262_2071081042_n