** VOER **

De mensen die ons al wat langer volgens weten hoe lang we hebben zitten sukkelen met verschillende soorten kattenvoer. In eerste instantie was ons doel om volledig over te gaan op vers vlees. Barf was me iets te hoog gegrepen, dus we gingen voor het zogenaamd KVV (Kant en klaar Versvlees). Bijgestaan door Marjon van http://www.marjonspetfood.nl/ gingen we enorm enthousiast aan de slag.
Helaas bleken een aantal Vachtjes heel wat minder door het dolle heen van hun nieuwe rauwe kost..

De volhouder wint en wij trokken daarbij aan het kortste eind, want wat we ook probeerde, welk smaakje we ook voorschotelde, er waren altijd wel enkele Vachtjes die hun neus ervoor op trokken.
Op den duur belande meer vlees in de vuilbak dan in hun maagjes en moesten we ons toch gewonnen geven…

Bij de dierenarts werden we telkens weer geconfronteerd met blaasgruis en we leken bijna niet meer aan de commerciële dieetvoeders te ontkomen. Bah.. Wat zag ik daar tegenop… Niet alleen vanwege het feit dat het behoorlijk in de kosten zou gaan lopen om zo’n 20 katten op dieetvoer te zetten, maar ook vanwege alle chemische toevoegingen en afvalproducten die in dit voer verwerkt zitten.

We besloten de proef op de som te nemen toen we zo’n 5 verlamde Vachtjes met blaasgruis hadden.
Zes weken lang zouden we overschakelen op Hills C/D om te zien of we dan van de problemen verlost waren.

Zes weken lang dieetvoer betekende hier zes weken lang diarree van de vloeren schrapen!
Iedere ochtend hielden we ons hart vast als we de kamer binnenstapten. Hink, stap, sprong naar de dichtstbijzijnde tissuebox en dweilemmer…. Geen pretje en ik vind het nog steeds een wonder dat we het zo lang hebben weten vol te houden!

Naderhand wees uit de echo’s dat enkele Vachtjes gruisvrij waren, maar die hiep hoera was maar van zeer korte duur.. Het gruis en de ontstekingen kwam net zo snel weer terug… Ik werd er op den duur echt gruwelijk wanhopig van..

Toen kregen we de meest gouden tip ever!! Bouke, we zijn je nog steeds heeel dankbaar!! heart-emoticon heart-emoticon heart-emoticon
Freitags best meal Lam&rijst. 15 kilo voor 54,60 euro. Voor de prijs was het al het proberen waard!
Ik werd nog enthousiaster toen ik op de website tot in detail kon lezen wat er allemaal in het voer zat en de mineralenwaarden bleken perfect om struviet én oxalaat te voorkomen!
Daarnaast tarwevrij en geen chemische toevoegingen zoals smaakstoffen, geurstoffen of conserveringsmiddelen. Mijn kleine teleurstelling dat het niet volledig graanvrij was mocht mij pret niet drukken, ik was verkocht! (ze hebben daarentegen ook een volledig graanvrije versie!)

Sinds eind vorig jaar staan onze Vachtjes op een menu van all-you-can-eat lam&rijst brokjes van Freitags best meal.
Na enkele weken bleken al onze blaaspatiëntjes gruisvrij en was hun ontlasting stabieler dan het ooit geweest was. Geen gedoe meer met extra blikvoeding en allerlei supplementen. Wat een gemak!!
Sindsdien klap ik bijna dagelijks in mijn handjes over de gezondheid van onze Vachtjes. Geen gruis meer en zelfs blaasontstekingen zijn bijna niet meer aan de orde! Tot vorige week……

Bij het legen van Draakjes blaas begon ik op te merken dat het steeds moeilijker ging…
Ik moest zo nu en dan verdomd hard knijpen wilde ik er een drupje of een straaltje uit krijgen.
Verdomme… Het zal toch niet..?
Afgelopen zaterdag is Loode dus met Drakenstein richting dierenarts gereden en ik was er van overtuigd dat zijn plasbuis verstopt zou zitten met gruisjes…

Je kunt je dan ook niet voorstellen hoe opgelucht ik was toen Loode thuiskwam met het nieuws dat hij alleen een flinke blaasontsteking te pakken had! Zijn plasbuis zat verstopt met een plugje dode cellen, niet met gruis! Er was geen spoor van kristallen in zijn urine te vinden!!
Pak van mijn hart en nog eens extra blij met Freitags best meal. Vandaar dat ik het tijd vond om hier weer eens een update aan te wijden! wink-emoticon

http://www.freitagsbestmeal.ch/

Note: Onze honden zijn ons wel heel dankbaar voor de omschakeling naar versvoer!
Geen vieze stinkscheetjes meer in bed of onder de tafel en mooie stevige drollen.
Nog altijd bestellen we trouw bij Marjon die ons destijds zo geweldig goed geholpen heeft met raad en daad! Omdat er nog altijd enkele katten zijn die graag een hapje vlees mee-eten kiezen we altijd voor ‘katvriendelijk versvlees’.

Welkom bij Marjons Petfood
Je vindt in onze webwinkel niet alleen KVV, (waaronder Macho-Food, Carnifarm, Haaksbarf en Shaweca), en Barf producten voor je hond, kat, fret, maar ook brokken, snacks, speeltjes, verzorgingsproducten en nog veel meer.Normaal gesproken hebben we alle producten die we via de webwinkel aanbieden in h…
marjonspetfood.nl