Normaal gezien zijn wij natuurlijk geen vakantieadresje, maar voor dit uitzonderlijke geval maken we graag een uitzondering!
Het betreft hier namelijk niet de doorsnee gezonde kat die je even in een pension achterlaat en zijn baasje gaat ook niet zomaar even op een lui lekker vakantie!

Enkele maanden geleden werden we door Inger benaderd.
Ze zou voor 3 maanden naar Tanzania vertrekken om daar ontwikkelingshulp te bieden en zocht een oplossing voor haar verlamde lieveling Poekie.
Moeilijk zoals je wel zult begrijpen, want welk pension heeft ervaring met de verzorging van verlamde katten? En om Poekie nu 3 maanden lang bij de dierenarts in een hokje te plaatsen…. :/

Ook wij hebben er even over na moeten denken, want het is toch wel een hele verantwoording om zo lang voor de kat van iemand anders te zorgen en
zeker bij verlamde katten kan er in 3 maanden tijd zoveel mis gaan. Ik besefte echter ook dat het voornamelijk mijn faalangst was wat me hier te parten speelde.
Een mooie kans dus om deze eens onder ogen te zien en te overwinnen! 😉
Daarnaast hebben we ook gruwelijk veel respect voor baasjes die de zorgen dragen voor een verlamd katje en als we dan ons steentje bij kunnen dragen dan doen we dat graag!

Zo gezegd zo gedaan en Inger kwam samen met haar moeder langs om kennis te maken.
Ik kan niet anders zeggen dan dikke respect! Echt mensen naar ons hart die, zo nodig, nog hun laatste cent zouden spenderen aan de gezondheid van hun dieren.
Om maar een klein voorbeeldje te noemen; Er zullen niet veel mensen zijn die hun senior kat laten opereren aan een hersentumor! 
(En.. Gelukkig met succes! 🙂 )

Vorige week was het dan zover en Inger legde opnieuw de 250 km naar Kerkrade af. Ditmaal vergezeld van Poekie!

2016-04-09 031

De eerste dagen waren wel even spannend, zowel voor Poekie als voor ons!
Poekie vond het allemaal maar niets en liet een heel blaasconcert op ons los als we hem benaderde. Ook van al die nieuwsgierige Vachtjes wilde
hij niets weten en de honden waren helemaal uit den boze!
Voor mij was het een behoorlijke uitdaging om bij deze 5,7 kilo grote kater de blaas te legen. Buiten het feit dat hij zo gespannen was dat hij onbewust behoorlijk tegenwerkte,
is zijn maatje blaas een maatje te groot voor mijn handen!

 

De nodige porties valeriaan en het, inmiddels geliefde muziekdoosje, RelaxoCat deden gelukkig goed hun werk en toen hij eenmaal Dutjes Dome durfde te verlaten was het ijs snel gebroken.
zo snel zelfs dat hij diezelfde dag nog samen met Jommeke op één kussen lag te soezen! <3
Ook de weg naar de keuken heeft hij inmiddels al gevonden en de hondenmand onder de tafel als de zijne bestempeld. Dit tot grootste verbijstering van Nooka!

2016-04-11 0012016-04-11 004 2016-04-11 006 2016-04-11 015
2016-04-13 001

 

 

 

 

 

2016-04-13 008

Op dit moment is hij bezig met zijn eerste outdoor tour de Villa Vacht. 🙂
Het ziet ernaar uit dat hij zijn vakantieverblijf heeft goedgekeurd! JOEPIE DE POEKIE!!

2016-04-13 012