** SPRUITJE **

Spruitje blijft voor mij toch een raadselachtig Vachtje…
Ondanks dat hij hier al vanaf klein kitten rond struint is hij altijd schuw gebleven.
Meestal zit hij de hele dag verstopt op het dakje van zijn favoriete huisje. Zodra de avond valt komt hij dan tevoorschijn en zien we hem regelmatig rondhupsen en met takjes of insectjes spelen. Als hij zelf de keuze heeft zul je hem binnen niet snel aantreffen. Zelfs in de winter vertoefd hij het liefst in de frisse lucht!

In verband met zijn verlamming moet ik tweemaal daags zijn blaasje en darmen legen. Zodra hij me aan ziet komen worden zijn ogen groot en 9 van de 10 keer maakt hij een start om weg te vluchten. Voorheen was ‘Spruitje vangen’ bijna hetzelfde als de stoelendans, maar tegenwoordig lijkt hij zich na enkele meters te bedenken dat het toch geen zin heeft en blijft hij plots zitten zodat ik hem rustig kan pakken.

Vreemd genoeg begint hij dan ook al snel te spinnen en wordt ik overladen met kopjes en knuffeltjes. Maar o wee als ik mijn grip op zijn peddelpoot=mijn handvat durf te verslappen! Dan weet hij niet hoe snel hij zich uit de voeten moet maken.

Ik heb niet het idee dat hij stress ervaart van de andere katten. Hij lijkt zich juist prime te voelen in de groep! De honden heeft hij daarentegen nooit echt kunnen waarderen en dan heb je nog die enge mensen hé..

Spruitje lijkt daarmee een zwerver in hart en nieren die zich niet wil laten vermurwen tot huiskat. Toch hebben we ook wel eens een andere kant van hem gezien!
Als test heeft hij begin dit jaar op de bovenverdieping gewoond. De omslag in zijn karakter was wonderbaarlijk! Hij kwam zelfs vragen om knuffels! <3

Helaas was het plezier maar van korte duur… Om onbekende reden kreeg hij, tijdens zijn verblijf op de bovenverdieping, telkens diarreeklachten, die weer als sneeuw voor de zon verdwenen zodra hij beneden kwam! :/

De test heeft me daarentegen wel duidelijk gemaakt dat Spruitje eigenlijk niet zo op z’n plek zit bij Villa Vacht. Ik vermoed dat hij, in een rustigere omgeving, enorm zou openbloeien…
Achter de schermen hebben we dan ook al meermaals geprobeerd een beter thuis voor hem te vinden, maar tot op heden is dit nog niet gelukt.. Hij heeft dan ook wel een behoorlijk lastig rugzakje; Doorsnee zwart/wit, drie pootjes, verlamd, schuw en een verleden met blaasgruisprobleempjes.. De gouden mandjes voor zo’n katje zijn helaas dun bezaaid.

Maar niet getreurd! De laatste tijd lijkt hij beter in zijn vel te zitten en zien we hem soms ook overdag voorbijschieten met een balletje of speelmuisje!