Geboorte datum: 28 mei 2007

Land van afkomst: Nederland
Extra zorg: 
 chronische niesziekte, FORL

 

 

Ziggy, Ziggy, Ziggy… Wat was jij een klein, ziek meisje… Maanden kwam het er van voor en achter in stralen en klodders uit. Geen enkel kuurtje leek te helpen en die kleine meid deed zo haar best.. Ze gaf al haar liefde aan de mensen die kittens kwamen kijken. Klom bij iedereen in de nek. Iedereen was op slag verliefd… Totdat…… SNIESSS… De groene, taaie klodders op hun gezicht en in hun haren belandde!
Ze bleef snotteren, ze bleef klein. Toen ze 3 jaar was, werd ze voor het eerst krols. Ik schrok me rot! Wat was er plots met Ziggy aan de hand? Ze kroop over het tapijt en miauwde aan één stuk door! Zo kende ik haar niet. Het was Loode die me moest vertellen dat Ziggy krols was! 🙂
Geloof het of niet, ik had nog nooit een krolse poes meegemaakt!! Ik laat katten namelijk altijd castreren vóór ze krols worden! Ziggy was echter zo klein en tenger dat ik de operatie niet aandurfde. Op 3 jarige leeftijd moest ze er dus alsnog aan geloven!
Ziggy is een ontzettend lief meisje. Ze wordt door iedereen geaccepteerd en met respect behandeld. Ze vertoeft het liefst op Loode’s brede schouders. Andere schouders zijn ook prima, maar niemand houdt het zo lang vol als Loode! 🙂
Ze is nog altijd een kleine, groene klodder tijdbom en van tijd tot tijd pruttelt ze als een koffiepotje.
Ondanks dat Ziggy door iedereen geaccepteerd wordt, heeft ze ook wel de neiging om zich onder te laten sneeuwen door al dat jonge, enthousiaste grut. Langzaam maar zeker introduceren we haar bij de bejaardensoos en laten de keuze aan haar.