Geboorte datum: 1 juli 2015
Land van afkomst: Cyprus
Beschermengel: Katia
Extra zorg: Dwarslaesie, 3-pootje, uitgelubberde kringspier

Tuttebel maakte deel uit van een groepje zwerfkatten dat het verre van slecht had, levend in een mediterraan klimaat en met een trouwe verzorgster. Deze buurtbewoonster hield de katten nauwlettend in de gaten en voorzag ze dagelijks van eten en drinken. Alles ging goed tot die ene fatale dag waarop ze haar favoriet, slechts 6 maanden oud, helemaal ellendig geschopt terugvindt… Katia is ten einde raad, maar geeft niet op. Ze brengt Tuttebel naar de dierenarts, krijgt het benodigde geld daarvoor bij elkaar én leert zichzelf het “legen” aan, zodat ze haar tijdelijk bij haar in huis kan nemen totdat de breuk is gestabiliseerd en een oplossing gevonden.

Op 27 april 2016 levert ze Tuttebel persoonlijk bij ons af! (Samen met Mokkeltje). Het blijkt een lekker pittige tante met een (te) grote behoefte aan persoonlijke ruimt, die goed van zich laat horen wanneer andere Vachtjes te dicht naar haar zin in de buurt komen. Binnen de kortste keren had ze dan ook de bijnaam “het alarm” te pakken.  En toch… hoe gepikeerd ze ook kan doen… ze bijt of krabt niet tijdens de verzorging en kan ook als de beste knuffelen, kusjes geven en gezellig tegen me aan kletsen!!

Toen Tut 3 weken hier was, werd ze verlost van haar pijnlijke stijve achterpoot. Na 2 dagen rust in de Dutjes Dome vond ze het wel welletjes en klom ze over het 70 cm hoge poortje! Ze kan nog altijd een hoop kabaal maken, maar lijkt wat meer controle te hebben over haar buien en bewaart de boze grommeltjes voor de Vachtjes die écht over haar grenzen gaan.

De amputatie deed haar zichtbaar én… hoorbaar goed! Ze tilt netjes haar kontje op tijdens het schuifelen en gebruikt daarbij haar overgebleven achterpootje als wandelstok.

Tut is een waar fotomodel en het bijbehorende diva-gedrag is haar niet vreemd, zullen we maar zeggen!  Maar met hetzelfde gemak & plezier waarmee ze poseert, schiet ze ook als een speer door “haar” kruidentuin.

Wil jij het virtueel vriendje worden van Tuttebel, klik dan hier voor info?