Geboorte datum: -onbekend-
Land van afkomst: Egypte
Extra zorg:
Driepoot met verlamming
Virtueel Vriendje: Aline, Evelien, Gaby & Karin

Toet is onze Egyptische schone en ze waant zich hier ook daadwerkelijk het prinsesje van de Villa! Zo verwacht ze dat alle Vachtjes voor haar wijken en weigert ze gebruik te maken van een kattenbak waar ook maar een enkel plasje in is gedaan.

Toch is Toet in wezen een heel zachtaardig poesje en komt haar truttige gedrag eerder voort uit onzekerheid dan uit dominantie!

Ze heeft waarschijnlijk ook al het één en ander aan narigheid meegemaakt in haar leventje…
Wat er precies met haar gebeurd is zullen we nooit weten, maar ze werd verlamd op straat aangetroffen..

Door al het schuifelen over het asfalt had ze een nare wond op haar zitbeentje ontwikkeld en dat was dan ook onze eerste zorg toen ze, na een dagenlange reis, bij ons arriveerde.

Haar ene achterpootje was volledig verstijfd en aangezien er geen verbetering meer mogelijk was, besloten we om tot amputatie over te gaan. Tegelijkertijd werd ook de wond aangepakt; dood tissue werd verwijderd en daarna werd de boel netjes gehecht.

Helaas bevond de wond zich op een hele vervelende plek.. Er stond zoveel spanning op de huid dat de hechtingen het niet hielden en de wond maar niet wilde genezen..

Ze ging opnieuw onder het mes en ditmaal werd het zitbeentje deels verwijderd. Op die manier zou de spanning op de huid verminderd worden en het drukpunt wegvallen.

Toen deze operatie achter de rug was, was de wond dan ook binnen mum van tijd genezen!

De overgebleven achterpoot is van teen tot hak verlamd, maar Toetje kan aardig uit de voeten op haar 2,5 pootjes! Ze gebruikt haar achterpootje heel functioneel als glijvoet. 😉
Helaas sloeg het noodlot enkele maanden later weer toe..

Ze begon aan haar verlamde teentjes te knagen en later bleek dat er een vervelende bacterie woekerde. Ze kreeg meerdere antibiotica kuurtjes en haar voetje werd goed ingezwachteld, maar telkens als het beter leek te gaan, waren we plots weer terug bij af..

Op een gegeven moment begon ze ook aan haar mooie pluimstaartje te knabbelen en ondanks de lange strijdt moesten we toegeven dat we verloren hadden.. Er zat niets anders op dan al het aangedane tissue te verwijderen en zo werden haar teentjes en staartje geamputeerd.

Toetje lijkt alles met gerust hart te ondergaan, niet wetende dat ze ons de nodige zorgen bezorgd!
Ze schuifelt inmiddels al weer rustig rond, maar wij voeren nog altijd de strijdt met haar (bacterie) gevoelige huidje. Gelukkig is Toetje een heel geduldige patiënt!

Toets fotoalbum