Swiffer

Geboorte datum: 23 april 2014
Land van afkomst: Roemenië
Beschermengel: Laura
Extra zorg: Dwarslaesie, blaasverlamming, kyfose (bochel), spondylose (artrose van de rugwervels)

Swiffer werd als kleine ukkepuk verlamd op straat aangetroffen en liefdevol opgevangen door Laura.
Röntgenfoto’s konden ons niet meteen vertellen waarom ons rakkertje verlamd is en de oorzaak leek ook weinig van belang.
Hij is verlamd, dat zij zo, maar Swiffer is vliegensvlug en zeer behendig! Vaak zelfs wat té (er zijn de nodige aanpassingen in huis nodig geweest
om ervoor te zorgen dat alles ook Swifferproof -ook veilig voor hém- is).
Dit vrolijke allemansvriendje is altijd in voor een spelletje of een knuffel. Het liefst sjokt hij de hele dag achter ons aan, klaar voor avontuur!

Een nieuw Vachtje in de “villa”? Swifje heet hem of haar als eerste welkom. Een klusje dat wordt uitgevoerd? Swifje staat er meteen bovenop.
En wie smelt er nou niet bij het zien van dit mooie, lieve ventje in één van zijn swifferpants (ter voorkoming van schuur- en stootplekken)?
Of wanneer hij geniet van … een bad in de echte mensenbadkuip! …
Swiffer is uniek en dat wéét hij grappig genoeg ook!
Voordat hij de sprint inzet naar de krabpaal om een showtje paaldansen weg te geven, kijkt hij eerst schalks achterom. “Zie je me?!”.
Vindt hij een knisperspeeltje, dan laat hij jou dat luid en duidelijk merken om vervolgens de jacht in te zetten.
En hoe meer toeschouwers hij heeft in het kattenwiel, hoe nóg fanatieker hij de show steelt. Oortjes naar achteren, strakke blik. Gestroomlijnd!

Tot ons grote verdriet werd een paar maanden na zijn 2e verjaardag, de oorzaak van zijn toenemende klachten van (hevige) rugpijn en stijfheid alsnog
ontdekt. We wisten inmiddels al zo’n anderhalf jaar dat kyfose in de bovenrug, de oorzaak is van zijn aangeboren verlamming en de problemen in zijn
onderrug begonnen zich toen ook al een beetje te vertonen. Een beetje, want het proces van het langzaam verdwijnen van de speling tussen enkele werveltjes
was nog maar net ingezet. Met diverse therapieën (o.a. fysio en Guasha) kwam Swiffer er altijd weer bovenop.
Zijn klachten leken vanuit de schouders te komen en röntgenfoto’s wezen niets uit. Omdat … de speling bij hem aan de bovenkant van de wervels verdwijnt i.t.t.
het normale beeld van artrose, waarbij extra botgroei aan de onderzijde zichtbaar is, waardoor iedereen dus steeds zo focuste op de onderkant van de wervels.

Helaas breiden zijn klachten zich al langzaam uit naar zijn bovenrug, is de kans groot dat de problemen almaar erger zullen worden en is er op pijnbestrijding na,
weinig wat we voor Swiffer kunnen doen. Behalve tramadol, krijgt hij (bovenop de Guasha-therapie) aqua-massage in bad, heeft hij nu ook jasjes die zijn pijn middels
speciale warmte verlichten (van Back on Track) en kunnen we dankzij jullie hartverwarmende steun, reikhalzend uitkijken naar de komst van de Assisi Loop!
Natuurlijk zal ook nog volop worden gezocht naar mogelijkheden om dit akelige proces te stoppen. Alles voor Swiffer!

Uiteraard krijgen alle andere Vachtjes ook de best mogelijke zorg, maar het is wel extra pijnlijk dat deze diagnose juist onze actieve grapjas moest treffen.
(Overbelasting zal beslist ook een rol hebben gespeeld, maar is niet de enige bepalende factor).

Omdat Swiffer, om gelukkig te kunnen zijn, zich goed moet kunnen (blijven) bewegen én wij zijn capriolen echt niet kunnen missen, geven we de moed zeker niet op!!!

Vaardigheden

Gepubliceerd op

29 december 2015

1 Reactie

  1. Janine Coenen

    Ik wil graag virtueel vriendje oftewel ‘virtuele adoptie-mama’ (klinkt wat meer betrokken☺) worden van Swiffer.
    Mijn naam is Janine Frèrejean-Coenen. Ik woon in Maastricht en bewonder jullie goede werk al een hele tijdag!

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

29 december 2015