Geboorte datum: 2014
Land van afkomst: België
Beschermengel: Het Felixproject
Extra zorg: Dwarslaesie, blaasverlamming/darmverlamming


Al maanden zaten we in de rats over Spruitje….
Verlamd zijn is voor ons duidelijk geen reden voor een spuitje en Spruitje is daarbij zelfs een redelijk probleemloos verlamd Vachtje. Hij is erg zelfstandig en behendig, heeft vrijwel nooit last van schuurplekjes of diarree en hoeft ook bijna nooit in bad. Zijn blaas en darmen zijn makkelijk te legen en tot voor kort had hij geen blaasontstekingen.

Hij was echter niet gelukkig hier, was enorm schichtig en zat aldoor in de stress..
Toen begonnen ook nog de blaasproblemen met struviet en verstoppingen.. De dierenartsbezoekjes en nodige medicijntjes bezorgden hem nog meer stress en zo was de cirkel rond..
Het herplaatsen van een katje zoals Spruitje zou zo goed als onmogelijk zijn.
We waren bang dat er geen andere optie over zou blijven dan hem in te laten slapen…
Aldoor in angst en stress leven is geen leven…

Wetende dat de omgeving een grote invloed uit kan oefenen op het welzijn en karakter van een kat, besloten we als laatste poging om hem naar de bovenverdieping te verhuizen.
Nog geen twee dagen later was Spruitje al een heel ander katje!!

Dit filmpje is het bewijs van wat omgeving met een kat kan doen!
Voorheen zat Spruitje altijd verstopt en liet hij zich nooit aaien. Iedere dag deden we de stoelendans voor ik hem te pakken kreeg om zijn blaas te legen.. Nu komt hij zelfs vragen om een knuffel en een aai! ♥

VIDEO(‘S) VAN SPRUITJE

Spruitje

** SPRUITJE VOELT ZICH EINDELIJK THUIS ** Al maanden zaten we in de rats over Spruitje.... Verlamd zijn is voor ons duidelijk geen reden voor een spuitje en Spruitje is daarbij zelfs een redelijk probleemloos verlamd Vachtje. Hij is erg zelfstandig en behendig, heeft vrijwel nooit last van schuurplekjes of diarree en hoeft ook bijna nooit in bad. Zijn blaas en darmen zijn makkelijk te legen en tot voor kort had hij geen blaasontstekingen. Hij was echter niet gelukkig hier, was enorm schichtig en zat aldoor in de stress.. Toen begonnen ook nog de blaasproblemen met struviet en verstoppingen.. De dierenartsbezoekjes en nodige medicijntjes bezorgden hem nog meer stress en zo was de cirkel rond.. Het herplaatsen van een katje zoals Spruitje zou zo goed als onmogelijk zijn. We waren bang dat er geen andere optie over zou blijven dan hem in te laten slapen... Aldoor in angst en stress leven is geen leven... Wetende dat de omgeving een grote invloed uit kan oefenen op het welzijn en karakter van een kat, besloten we als laatste poging om hem naar de bovenverdieping te verhuizen. Nog geen twee dagen later was Spruitje al een heel ander katje!! Dit filmpje is het bewijs van wat omgeving met een kat kan doen! Voorheen zat Spruitje altijd verstopt en liet hij zich nooit aaien. Iedere dag deden we de stoelendans voor ik hem te pakken kreeg om zijn blaas te legen.. Nu komt hij zelfs vragen om een knuffel en een aai! <3

Geplaatst door Villa Vacht op maandag 4 januari 2016

VIRTUEEL VRIENDJE WORDEN VAN SPRUITJE?