Geboorte datum: 12 mei 2011
Virtuele vriendjes: geen
Bijzonder  kenmerk: Hij kan erg goed stinken soms

Dit is even een ander slag stinker! Sprokkel is namelijk ons stinkdier! En alhoewel hij flink kan stinken (zijn anaalklieren zijn namelijk niet verwijderd) kan hij niet door één deur met de fretten..

Sprokkel wil, zeker overdag, voornamelijk slapen, slapen en slapen, terwijl de fretjes willen spelen, spelen, spelen!
Als hij eenmaal uitgeslapen is dan wil hij eten, eten, eten! Stinkdieren zijn schemer en nachtdieren en daardoor is het gelukkig goed te combineren met de fretjes, die juist voornamelijk overdag actief zijn.

Overdag is het rijk dus voor de fretten en na het avondeten is de beurt aan Sprokkel. Dan mag hij zijn nachtelijke uitstapjes maken op het terras en zo nu en dan komt hij even binnen een aai halen.

Sprokkel heeft als klein hummeltje een hersenvliesontsteking gehad door de E coli bacterie. Hierdoor heeft hij een tijd lang last gehad van flinke epileptische aanvallen. Eenmaal zelf meer dan 20 op een nacht met amper een pauze tussenin, status epilepticus…

De bacterie is hij door de juiste medicijnen te boven gekomen, maar hij heeft er wel wat dwangneuroses aan overgehouden… Sprokkel ijsbeert van links, naar rechts en weer terug… Waarschijnlijk een lichte vorm van Vestibulaire ataxie, net zoals Jottum.