Rava

Geboorte datum: 4 augustus 2012
R.I.P.: 14 november 2015
Land van afkomst: Roemenië
Beschermengel: Anca-Maria

Extra zorg: Dwarslaesie, FORL, Incontinent/blaasverlamming
Virtueel Vriendje: Romina, Ina

Rava moet wel bijna letterlijk door een hel zijn gegaan..

Ze werd, verlamd en onder het bloed, gevonden op de stoep bij een dierenkliniek in Roemenië.

Helaas trof ze de verkeerde kliniek en op de assistent na, bekommerde zich niemand over haar.. Die assistent was echter maar 2 keer per week op de kliniek aanwezig en alhoewel hij zijn best deed haar te verzorgen, verbleef Rava de overige 5 dagen per week, zonder voer of vers water, liggend in haar eigen urine en ontlasting, in een kleine kooi…

Langzaam maar zeker begon zich een wond te vormen op haar kont en het werd ook voor de assistent duidelijk dat dit zo niet langer kon. Maar wat dan? Wie zou de zorgen van hem over kunnen en willen nemen?

De dierenartsen lachte hem uit en stonden al klaar met ‘het spuitje’!

Gelukkig kwam een dierenvriend op hun pad en besloot alles op alles te zetten om Rava uit haar ellendige omgeving weg te krijgen. De oproep werd op facebook gedeeld en vond al snel zijn weg naar ons. De foto’s van de gruwelijke wond lieten mij duidelijk weten dat er haast geboden was! We hebben er dan ook geen gras over laten groeien en dankzij Rava’s beschermengel en de hulp van andere Roemeense dierenvrienden, arriveerde Rava een kleine week later in Nederland.

De dag na aankomst is ze grondig door onze dierenarts onderzocht. Ai, ai, ai, ai… Arm dier.. Wat moet ze geleden hebben..

Haar oortjes zaten bomvol met oorsmeer en haar tandjes waren gruwelijk aangetast door FORL..

Ze had diarree, vlooien en een buik vol met wormen..

Daarnaast was haar rug, bekken en dijbeen gebroken.. Alle breuken waren inmiddels, zonder behandeling, geheeld waardoor haar dijbeen nu volledig misvormt is door het extra botweefsel..

De enorme wond op haar kont was, binnen enkele dagen, uitgegroeid tot een uitstulpende, harde knobbel van wilde vlees die zijn oorsprong op de bekkenkam vond!

De dierenarts heeft heel wat uurtjes werk nodig gehad om haar, zo goed als mogelijk, weer op te knappen.

Alle tandjes, op de hoektanden na, zijn getrokken en de bult is tot op het bot weggesneden en ontdaan van het wild vlees..

De dag na de operatie was al duidelijk te merken hoe opgelucht ze zich voelde!!

Haar revalidatie zal nog de nodige tijd in beslag nemen en mogelijk zullen er nog meerdere operaties volgen..

Tot nu toe lijkt Rava volledig incontinent van zowel urine als ontlasting. Ze druppelt aldoor, waardoor de blaas geen kans krijgt zich te vullen en handmatig legen dus niet van toepassing..

 

Slaap zacht Rava

Hier nog een heerlijke foto van de zomer in een standaard Rava houding. Lekker op de schoot terwijl ze je liefkozend aankeek. Altijd blij om je te zien maakte ze wat wij liefkozend een ringtone geluid noemde *prrrrrrrrtt*, vaak had ze dan ook de trillfunctie aan staan en deed haar hoofdje vrolijk mee.

Het was een schat van een kat die altijd vrolijk keek ook al had ze een mindere dag. Ze wist alle mannelijke bezoekers om haar pootje te winden. Ze laat een harem van droevige mannen achter en waarschijnlijk ook wat vrouwen smile-emoticon

Ze is zacht gegaan en omringd door heel veel liefde. Vaarwel lieve Rava. Ik zal je eeuwig missen.

Loode

1 Reactie

  1. Elly Aalbregt

    rust zacht lieverdje

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaardigheden

Gepubliceerd op

29 december 2015