Geboorte datum: 2 september 2007

Land van afkomst: Nederland
Extra zorg
FORL, chronische niesziekte, verkleving derde ooglid

Niet voor niets hangt de waarschuwing ‘pas op voor de witte kat’ aan de woonkamerdeur! Pummetje is de schrik van het bezoek want hij heeft zo zijn eigen manier om visite te verwelkomen! Hij wacht je op bij de deur en zodra je een voet binnen zet, springt hij vanaf de grond in je armen (of op je rug)! Hij heeft absoluut geen kwaad in de zin hoor, voor hem is het knuffeltijd!! Met het grootste genot kneed hij heel je schouders los en zorgt hij dat je hals mooi, schoon en nat gesabbeld wordt 🙂
Helemaal het einde als je van innige omhelzingen houdt, maar als hij eenmaal zijn plekje gevonden heeft kom je nog niet zomaar van hem af! Met poot en klauw houdt hij zijn verworven schouder stevig vast. Wij zijn echter niet te beroerd om even te helpen, al is de bevrijding waarschijnlijk maar van korte duur!

Pum komt van Stichting Katimo.  Eenmaal eerder was hij geplaatst, maar de nieuwe baasjes zagen zijn liefdes uitingen voor agressie aan! De dierenarts belde de stichting toen hij Pum ter euthanasie aangeboden kreeg… Gelukkig maar, want die Pummetje is juist één en al liefde! De stichting was er zo van geschrokken dat er besloten werd hem niet meer te herplaatsen, maar toen het mannetje 1,5 jaar was, ik mijn voet over de drempel zette en hij in mijn nek sprong… Was ik verkocht!
Sinds eind 2009 bevind het Pummetje zich in ons midden!

Pum heeft chronische niesziekte en problemen met zijn oogjes. Zo nu en dan snottert hij er op los en de diepe verkleving van zijn derde ooglid zorgt voor een constante tranenvloed . De manier (en waarschijnlijk ook de enige manier) om Pum uit je buurt te houden is door een tissue vast te pakken! Oh jee, wat heeft hij een hekel aan het ‘snoeten poetsen’..
Nu hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat hij je zal bijten, want ons Pummebeertje is koos tandloos! FORL zorgde ervoor dat zijn tandwortels oploste en zijn tandjes getrokken moesten.