Ouzo

Geboorte datum: 10 september 2013
Land van afkomst: Griekenland
Beschermengel: Mandy (FASE)
Extra zorg: 
Dwarslaesie, Blaasverlamming

Ouzo.. Onze loverboy.. Onze wonderboy!!
Zijn vurige karakter doet ons vermoeden dat er een vleugje Bengaals bloed door zijn aders stroomt. Je hoeft je nooit af te vragen hoe hij zich voelt! Ouzo weet zijn emoties prima kenbaar te maken met behulp van zijn stem, gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal! Als hij een slechte bui heeft, zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, maar daarentegen is hij wel hondstrouw en weet hij ontzettend goed zijn liefde te tonen!

Ouzo is in Griekenland gevonden terwijl hij zichzelf voortsleepte met zijn voorpootjes. Op de röntgenfoto’s is duidelijk een kogel te zien!! Ouzo is waarschijnlijk door een jager neergeschoten… Buiten de kogel in zijn lijf, was ook zijn rug gebroken. Onze dierenarts vermoed echter dat dit eerder tijdens de vlucht is gebeurd dan door het schot zelf.

Het zal altijd een raadsel blijven wat er precies gebeurd is, maar Ouzo was er door verlamd geraakt…

In de eerste maanden dat ik hem leerden kennen heeft hij me aardig wat slapeloze nachten en vergoten tranen bezorgd..

Door zijn verlamming kon hij zelf niet meer plassen, maar ondanks mijn ervaring met het handmatig legen van blazen, wilde het bij hem maar niet lukken..Het was een dagelijks terugkeren gevecht waar ik volledig radeloos van werd. Telkens moest de dierenarts er weer aan te pas komen om hem middels een katheter te legen.

Na zijn castratie ging het gelukkig een stuk gemakkelijk, maar nog steeds is het een strijdt die we tweemaal daags voeren..

Toen we dit probleem, zo goed als, de baas waren, diende het volgende zich alweer aan!

Ouzo bleek zeer gevoelig voor schuurwonden van het slepen met zijn achterpootjes over de ruwe stoeptegels in de tuin.

Aangezien hij al snel het kattenluik doorhad en daarbij een kei bleek in klimmen, lukte het niet om hem binnen te houden.

Wederom hield hij me nachten wakker terwijl ik achter het naaimachine zat om allerlei soort schoentjes, sokjes en broekjes te naaien, in de hoop zijn pootjes zo te kunnen beschermen.

Meneer dacht daar echter anders over en kreeg het telkens weer voor elkaar om zich van mijn creatieve oplossingen te ontdoen!

Vele trouwe facebookvolgers waagde ook de nodige pogingen, maar alle moeite was tevergeefs..

We vonden de oplossing in een nieuwe, zeer gladde terrastegel die wij dankzij een geweldige donatie van de Nationale Nederlanden konden laten leggen!

Sinds hij niet meer wordt gehinderd door allerlei poespas aan zijn pootjes is er iets wonderlijks gebeurd!

Ouzo heeft weer leren lopen!! Iets dat volgens de dierenartsen, met zijn breuk, bijna onmogelijk is!

Ouzo’s fotoalbum

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaardigheden

Gepubliceerd op

29 december 2015