Geboorte datum: 1 april 2014
Land van afkomst: Cyprus
Beschermengel: DAWS Cyprus
Extra zorg: Neurologisch defect t.g.v. neerschieten, blaasverlamming
Virtueel Vriendje: Marina S, Laura J, Tamara en André, Mirjam, Astrid T

Op 27 april 2016 verwelkomden we Mokkeltje in Villa Vacht. Kogels hadden haar in een achterpootje én in haar ruggengraat geraakt…

Ze reisde samen met landgenootje Tuttebel en diens verzorgster Katia.

We waren eigenlijk in de veronderstelling dat Mokkeltje wél controle had over haar blaas, maar ze bleek een onverwacht extra Vachtje om te legen.

Zorgelijk vond ik vooral de vele schilfers op het geschoren gedeelte van haar rug, de onderhuidse knobbeltjes daar en de vreemde schijn in haar rechteroogje & de in grootte verschillende pupillen. Gelukkig bleek het geen schimmelinfectie te zijn (maar de combinatie zeer gevoelige huid/dierenarts-stress), konden de blijkbaar keurig ingekapselde achtergebleven kogeltjes in deze hoeveelheid geen kwaad en toonden haar ogen ook geen afwijking.

Ofschoon Mokkeltje meteen al heel relaxt in de omgang was en zich maar al te graag liet aaien en probleemloos liet optillen en verzorgen, toonde ze lang ontzettend weinig interesse in haar nieuwe omgeving.

Ze had haar plekje om te zitten/liggen en schoof zo nu en dan naar water- en voerbak. Dat was het wel. Terwijl ze aardig op haar pootjes kan staan!

Na zo’n anderhalve week heb ik haar dan ook maar gewoon buiten in de catio neer gepland. Zelf ontdekte ze de border en tussen de plantjes zag ik haar voor het eerst echt opbloeien en zichtbaar genieten.

Dit zachtaardige meisje zal nooit erg actief worden, maar laat zich tot onze grote vreugde nog steeds méér zien. Lopend! Op haar eigen manier; als een schommelende aanhangwagen.

Mokkeltje wil jou op een Knuffeldag graag laten horen hoe lekker ze spint!

Wil jij het virtueel vriendje worden van Mokkeltje, klik hier voor meer info?