Geboorte datum: 28 juli 2010
Land van afkomst: Duitsland
Extra zorg
Patella luxaties, FORL en vacht

De king van onze jungle en onze held op sokken!

Lobbes was 9 maanden oud toen hij bij ons kwam wonen. Vervelende buren waren de oorzaak dat zijn eerste vrouwtje hem met veel verdriet aanbood. Je vraagt je af wat je te klagen kunt hebben over zo’n pracht van een dier!? Naast zijn charmante uiterlijk doet Lobbes zijn naam eer aan. Deze verlegen kerel doet letterlijk en figuurlijk geen vlieg kwaad!! Piep zei de muis en deze kat zit letterlijk op de kast!!

Lobbes is zo gezond als een vis en als je hem zo in regen en wind buiten ziet zitten, manen wapperend in de wind, dan voelt hij zich zo vrij als een vogeltje in de lucht! En daar schuilt dan toch een klein probleempje. Zijn vacht is wat minder blij met al die zure regen en dansende haren! Zijn donzige ondervacht klit en vilt alsof het een lieve lust is en dat borstelen, kammen en getrek aan vacht en vel vind meneer maar niets. Gevolg is dat we hem zo nu en dan van zijn weelderige, geklitte manen moeten ontdoen met behulp van de tondeuse.. De eerste pogingen zagen er echt niet uit, die arme kerel, maar alles beter dan een matje in de nek of een dagelijks gevecht tussen kam en kat! Inmiddels heb ik wel de nodige ervaring opgedaan en lukt het me al aardig om hem van een mooie leeuwencoupe te voorzien. Dat vind hij wel wat! Stoerrrr 😉

Sinds we de borstel alleen gebruiken voor plezier, massage en controle en het zware werk aan de tondeuse overlaten voelt Lobbes zich veel beter op zijn gemak en laat hij zich met een gerust hart aaien!

Lobbes’s foto album