Geboorte datum: 28 Mei 2015
Land van afkomst: Nederland
Ras: Europese korthaar
Extra zorg: Dwarfisme, geen leervermogen, onvaste loop, slik-/eetproblemen

Virtueel Vriendje: Francis, Marnix en Jolanda (wil jij Krijgers virtueel vriendje worden?)

KRIJGERTJE aka GUUSJE VAN INDIAN ASKIN

Nog maar 8 weken oud en dus extra klein, belandde Krijgertje van de boerderij bij wijze van cadeautje in Jasja’s zorgzame handen.
Ze had al snel in de gaten dat dit kleine prulletje een heel bijzonder ventje was. Ze heeft flink moeten knokken om hem in leven te houden, maar dankzij haar toewijding en doorzettingsvermogen kwam hij elk dipje weer te boven. De dierenartsen kwamen er echter maar niet achter wat hem precies mankeerde en door het opkomende succes van hun band ‘Indian Askin’, wist Jasja dat ze de intensieve zorgen niet veel langer meer kon dragen.. Met pijn in haar hart en een brok in haar keel nam ze contact met ons op.

23 Maart 2015 kwam dit kleine Krijgertje bij ons binnen en het duurde niet lang of hij had ieders hart gestolen! Op de foto’s lijkt hij nog heel wat, maar in levende lijve is het maar een kleine spin. En ooohhhh wat was hij bang in het begin! Alles was nieuw, alles was eng en hij kroop ineen als een hulpeloos klein vogeltje. Zo trots als een pauw was ik toen hij zich al na een paar dagen openstelde en steeds meer nieuwe ervaringen wilde opdoen. Stapje voor stapje, iedere dag is een nieuw avontuur! Onderzoeken wijzen uit dat Krijgertjes halswerveltjes vergroeit zijn, waardoor hij een heel kort nekje heeft. Door deze vergroeiing komen er de nodige zenuwtjes in de knel, waardoor hij een beetje anders beweegt. Ook zijn zicht is niet heel geweldig; hij kan diepte en hoogte heel moeilijk inschatten. Zijn borstkasje is ingevallen. We vermoeden dat zijn hypofyse is onderontwikkeld, waardoor hij een ontwikkelingsstoornis/groeistoornis heeft.

Krijgertje heeft nog steeds enorm veel begeleiding nodig, maar het is een waar genot om voor hem te zorgen. Met zijn enorm grote kijkers hoeft hij maar even zielig naar me te lonken en ik sta al voor hem klaar!  Hij heeft het al zover weten te brengen dat hij iedere avond mee mag naar bed en zelfs bedpoes Noes is voor zijn charmes bezweken!

Krijgertje is dus een echte hartendief.