Geboorte datum: 28 Maart 2015
Land van afkomst: Nederland
Ras: Europese korthaar
Extra zorg: Ataxie, Hypermobiliteit, spasmes achterpoten, gedeeltelijk verlamd, hypotonie (te lage spierspanning), diarree

Wil jij Knakker’s vriendje worden?

Ons elastiekje met de prachtige ogen werd, bijna 1 jaar oud, op Marktplaats aangeboden. Zijn baasje was op zoek naar een nieuw thuis, maar vanwege de vele reacties puur op zijn uiterlijk, bang dat hij in de verkeerde handen zou vallen en nog niet de juiste zorg zou krijgen. Zijn medisch dossier maakte ons, sprekend van “de nodige neurologische probleempjes” weinig wijzer, want omdat Knakker goed in zijn vel leek te zitten, waren er eerder ook weinig onderzoeken gedaan.

Het blijkt dat hij een cerebrale parese heeft; een gedeeltelijke, onvolledige verlamming/spierzwakte vanuit de hersenfunctie, met motorische stoornissen zoals spasmen, krampachtig bewegen en omvallen als gevolg. Bovendien heeft hij hypermobiele gewrichten, waardoor het niks gek is dat hij zo wonderbaarlijk beweegt! Van sierlijk danser, naar breakdancer, naar clownesk acrobaat.
Hij lijkt met iedere stap door ieder gewricht te knakken en zo nu en dan heeft hij Tourette-achtige uitspattingen; dan leven zijn ledematen plots een eigen leven en slaat hij zijn achterpoot herhaaldelijk hoog boven zijn lichaam uit. Of blijft hij maar met een voorpoot over een oortje wrijven. De naam van deze guitige vent die sinds 18 maart 2016 bij ons woont, is dan ook gekozen met een grote knipoog.

Knakker voelde zich direct thuis ! Met zijn lange lijf en onwillige ledematen struint hij overal rond, zich niet bekommerend om een val meer of minder of een anderszins aanzienlijke verlenging van zijn reistijd. Zelfs de hoger gelegen slaapplekjes weet hij te bereiken.
Zodra hij in beweging komt, kan ik mijn ogen gewoon niet meer van hem af houden. Hij blijft ontzettend apart en bewonderenswaardig. Gelukkig maar dat hij zo vrolijk, nieuwsgierig en avontuurlijk is, want hij moet zoveel mogelijk bewegen opdat zijn spieren in goede conditie blijven.

In Bikkel (die andere witte!) heeft Knakker een worstelmaatje gevonden en hij kan heerlijk kirren en pruttelen als hij geknuffeld wordt.
Wanneer hij jouw aandacht wil, gaat hij voor je “zingen” om je daarop te attenderen. In één adem miauwt hij dan alle tonen van de toonladder.

Kortom: een Knakker om verliefd op te worden!