Geboorte datum:
Land van afkomst: Roemenië
Extra zorg
Achterhand verlamming, stijve achterpoten en staart

Bontje werd in 2012 door zijn Roemeense baasjes naar de dierenarts gebracht. Volgens zijn baasjes was hij onder een auto gekomen, maar de dierenarts denkt eerder dat een flinke schop de oorzaak was van zijn middenrifbreuk.. Bontje werd geopereerd, maar zijn baasje kwamen niet meer terug..

Gelukkig kon de Roemeense dierenredster Madalina het niet over haar hart verkrijgen deze stumper in de steek te laten. Zij betaalde de dure operatie en nam de verlamde Bontje mee naar haar huis.
Drie jaar lang droeg zij zorg voor hem, onderwijl zoekende naar een nieuw en meer gespecialiseerd thuis.

Eind 2015 kruiste onze paden en niet lang daarna verwelkomde wij Bontje in ons midden.

Bontje blijkt een echte kroelkont en ondanks zijn spastische verlamming waardoor zijn achterpootjes en staart volledig verstijfd zijn, kon hij zich uitstekend redden. Toch was al snel duidelijk dat zijn vooruitstekende achterpootje hem zo nu en dan behoorlijk belemmerde en het zou een kwestie van tijd zijn dat hij hierdoor echt in de problemen zou komen..

In overleg met onze fysiotherapeute en de dierenartsen werd daarom besloten om zijn pootje tot het kniegewricht te amputeren. Op deze manier kon hij zijn evenwicht goed behouden, maar zou het pootje geen belemmering meer vormen.
Het bleek gelukkig de juiste beslissing!

Ondanks dat de amputatie, op dit moment, nog maar kort geleden is uitgevoerd, is zijn bewegingsvrijheid duidelijk verbeterd. Daar doen we het toch voor? 🙂

James Bontje’s Fotoalbum