Geboorte datum: 21 juli 2016
Land van afkomst: Nederland
Beschermengel: Carmen
Extra zorg: Dwarslaesie, achterpootjes als zwenkwieltjes (epifysiolyse)

Frummel is misschien als pechvogel geboren, maar zijn levenspad is duidelijk met gelukssteentjes geplaveid! Een verlamd boerderij-kitten is normaal gezien geen lang leven beschoren, maar Frummels boer koos niet zomaar de makkelijkste weg! Hij liet hem in leven en belde zelfs de asielen in de buurt. Die lieten hem echter in de kou staan en juist toen hij geen andere uitkomst meer zag dan de daad die hij zo lang had uitgesteld, kwam Carmen op zijn pad.

Carmen vernam het verhaal en het lot dat arme Frummel wachtte en bij het zien van het, toen 6 weken oude prutske, kon ze dat niet laten gebeuren. Weer werd Frummel op het nippertje gered!!
Maar 6 weken als verlamd kitten op de boerderij had Frummel geen goed gedaan…

Het diertje waar Carmen zich vol liefde over ontfermde was een ondervoed, niezend vlooienbaaltje, met ontstoken oogjes, een dikke buik vol wormen, wondjes aan zijn bengelende pootjes en stinkend naar de urine en ontlasting…
Zonder enige ervaring in de verzorging van verlamde katjes, dook ze het internet op en verzorgde ze hem onbewust als een echte pro!

Frummel had zijn plekje in haar gezin al helemaal ingepalmd toen het noodlot weer toesloeg…. Carmen viel en brak haar elleboog, waarbij ze een zenuwbeschadiging opliep…
Toch gaf ze de moed niet op en terwijl ze zocht naar een oplossing, bleef ze, zo goed en zo kwaad als het ging zijn blaasje legen en zijn wondjes verzorgen.

De oplossing kwam toen ze ons vond.
Het heeft zo moeten zijn. Dat ik Fieps graag een vriendje gun. Dat Mufs onverwachte overlijden een plekje vrij gaf… Daarbij kon ik Carmen, voor mijn gevoel, ook niet in de kou laten staan na alles wat ze voor dit kleine pechvogeltje heeft gedaan.

Frummel kwam, 9 weken oud, op 22 september 2016  bij ons binnen en oh wat ben ik trots op Carmen! Ik weet als geen ander hoe zorgelijk zo’n mini verlamd Vachtje met zo’n teer babyhuidje kan zijn en ze heeft echt ongelofelijk knap werk verricht!!
Geen wondje te zien, geen vuiltje aan zijn kontje, glasheldere urine, mooie compacte drolletjes en een persoonlijkheid zo groots als zijn nieuwe vriend Lobbes!!

Zijn verlamming is weer een interessante puzzel en dan bedoel ik ook letterlijk een puzzel!!
Ik vermoed dat het probleem zeer gecentreerd rond zijn achterpootjes speelt. Zijn rug lijkt oké, evenals zijn staartje, maar zijn pootjes bengelen er maar wat losjes bij. In eerste instantie dacht ik dat zijn heupjes niet, of maar gedeeltelijk, in de kom zaten. Inmiddels is me opgevallen dat zijn knieschijven en hielen ook alle kanten op kunnen draaien. Dit tezamen maakt dat zijn pootjes zulke onnatuurlijke creepy houdingen aannemen dat ik er soms gewoon kippenvel van krijg! De röntgenfoto’s van 29 september toonden zowel gebroken heupkoppen als bijna losse epifysaire schijven in zijn knieën. Frummel zal in de toekomst dus een 2-potertje worden.