Geboorte datum: 15 maart 2016
Land van afkomst: Roemenië
Beschermengel: Dana
Extra zorg: Dwarslaesie, blaasverlamming, stijve achterpootjes

Toen bekend werd dat onze Roemeense vrienden Dana & Sorin ons door compensatie van KLM een (extra) bezoek konden brengen, keek ik al regelmatig naar de katjes met speciale zorgbehoeften. Zij konden een eventuele kandidaat namelijk direct voor ons meenemen!

Door het enorme aanbod en de minder aansprekende foto’s was dit kleine meisje me niet direct opgevallen, maar toen Dana nieuwe foto’s plaatste, was de keuze voor Fieps snel gemaakt!  Zo permantig als ze zat en dan die grote nieuwsgierige ogen. Het Swiffer-type! (?).

Het is gissen naar wat er precies met haar gebeurd is, maar Fieps werd met stijve verlamde achterpootjes op straat gevonden. Gelukkig maar dat ze in een dierenkliniek terecht kwam waar ze zulke katjes een kans geven, want dit meisje bruist van het leven!! Op 23 augustus 2016 arriveerde ze bij ons om vervolgens in sneltreinvaart haar nieuwe thuis te ontdekken. Mijn 1e indruk bleek juist!

Ondanks haar kleine formaat zit ze boordevol energie en ondeugd. Alles is interessant en spannend en moet uitgebreid onderzocht worden. Haar pientere oogjes flitsen van links naar rechts en om zeker niets te missen draaien haar grote oren in dezelfde snelheid mee! Met haar stijve verlamde pootjes, klimt ze overal moeiteloos bovenop. En glipt ze ook (nog) zonder problemen door de kattenluikjes en holletjes. Soms zie ik vanuit een ooghoek iets voorbij schieten wat ik niet kan plaatsen; een getijgerd met wit katje op 4 poten??? Ja hoor! Fieps houdt me weer voor de gek door haar stijve achterpootjes als stelten te gebruiken!

Fieps is altijd druk in de weer, maar haar nieuwsgierigheid maakt dat je haar toch regelmatig even kunt aaien, wanneer ze komt kijken wat je doet of wie je bent!

Wil jij het virtueel vriendje worden van Fieps? Klik dan hier voor meer info