Geboorte datum: 25 Maart 2014
Land van afkomst: Griekenland
Extra zorg: 
Achterhand verlamming, blaasverlamming, kromming in ruggengraat en ribbenkast

Draakje komt oorspronkelijk uit Griekenland en had eigenlijk zijn gouden mandje in Nederland al gevonden, maar ondanks dat zijn kersverse baasje zich heel goed had voorbereid op zijn komst, bleek zijn verzorging in realiteit toch veel moeilijker dan verwacht. Ik had Draakje al opgevolgd sinds hij in Nederland was aangekomen en dus werd er na kort overleg besloten dat hij bij ons mocht komen wonen.

Ook wij schrokken behoorlijk van de ernst van de situatie! Draakje kon zich amper voortbewegen.. Zijn weelderige vachtje zat vol met dikke klitten en zag geel van de urine.. Niet vreemd dat ook Draakje erg gefrustreerd was met zijn eigen toestand!

We kregen die eerste week ook wel het nodige kritiek te verwerken van mensen die vonden dat dit te ver ging en dat hij beter een spuitje zou krijgen.
Maar in onze ogen neem je zo’n beslissing niet zonder te weten wat er precies speelt!
Eerst moest er uitgezocht worden waardoor zijn verlamming veroorzaakt werd en hoe zijn toekomst eruit zou zien. We gaven de hoop niet zomaar op!

Helaas was de prognose helemaal niet zo goed.. Op de röntgenfoto’s was te zien hoe zijn wervelkolom gedraaid was als een schroef. Hij had niet alleen een kyfose en lordose, maar ook een ernstige scoliose en een naar binnen gedrukt borstbeen.. Zijn rug was volledig vergroeid en zat zo vast als een bankschroef.. Door die verdraaide rug en het misvormde borstbeen werd zijn longinhoud ernstig beperkt en was hij snel buiten adem..
Ook met zijn borstspieren was het goed mis. Deze werden bekneld door de verdraaide rug waardoor zijn voorpootjes uit elkaar werden getrokken en hij geen kracht had om zich voort te bewegen.
Er werd vermoed dat we te maken hadden met een aangeboren aandoening…

Het leek ‘einde verhaal’…..

Maar zijn ogen hielden mij gevangen, zoals hij gevangen zat in zijn eigen lichaam.
Ogen die blonken van levenslust, vlammend van vechtlust!
Hij gaf niet op, dus ik gaf niet op!

Dagenlang heb ik internet afgespeurd naar soortgelijke aandoeningen. Gemaild met specialisten van over de hele wereld, zijn Griekse rescuer het hemd van het lijf gevraagd, overlegd met fysiotherapeuten en besloten om hem een kans te geven!!

Zijn vele, pijnlijke klitten werden verwijderd en langzaam begonnen we met het losmaken van zijn rug en het versterken van zijn borstspieren.
We zagen Draakje met grote sprongen vooruit gaan en na enkele maanden bleek het onmogelijke mogelijk! Draakjes ‘o zo vergroeide rug was weer flexibel en zo goed als recht, zijn voorpootjes waren weer in staat om zijn lijfje te dragen, zijn conditie was enorm verbeterd en hij ontwikkelde behoorlijk wat kracht in zijn achterpootjes!!

Nog altijd zijn we intensief bezig met zijn revalidatie en ivm zijn zwakke knieën heeft hij nog een hele weg te gaan, maar we zijn er van overtuigd dat we, mede dankzij zijn enorme wilskracht, nog heel wat kunnen gaan bereiken!

En het allerbelangrijkste: Draakje is pijnvrij en dolgelukkig!!

Draakjes Foto Album