Geboorte datum: 19 mei 2010

Land van afkomst: Nederland
Extra zorg:
 milde Cerebellaire ataxie/hypoplasie, FORL

Op een mooie lentedag werd mijn hulp gevraagd voor het verplaatsen van een nestje zwerfkittens en hun kersverse moeder.

Nadat ik snel een provisorische kraamkamer in orde had gebracht, is het hele stel naar mij overgeheveld. Helaas was de band tussen moeder en kittens nog niet zo sterk dat hij bestand was tegen de angst en stress die de verhuizing met zich teweeg bracht.. Het jonge moedertje liet haar kleintjes in de steek en kroop weg in het verste hoekje.

Toen de tijd van wachten en hopen begon te dringen zat er niets anders op dan de kleintjes zelf te voeden. Elke 2 uur, dag en nacht, flesjes maken, geven, schoonmaken, wegen, kontjes poetsen, kruikjes vullen, die 2 uur zijn om voor je een oog dicht hebt kunnen doen! Maar ik deed het met alle liefde!

Didge groeide voorspoedig maar toen hij een week of 8 was sloeg het noodlot echter toe en werd hij heel erg ziek. Dagenlang wilde hij niet eten en voelde hij zich zichtbaar ellendig. Snotteren, keelpijn, ontstoken oogjes, de kenmerken van niesziekte, maar al snel bleek dat ik met iets ergers te maken had. Ik maakte me ernstig zorgen en schotelde hem alles voor wat ik maar kon bedenken. Slagroom was de redder! Als kerst op de taart kreeg hij nog een langdurige, zware antibiotica kuur.

Didge is er bovenop gekomen, maar heeft er een kleine evenwichtsstoornis aan over gehouden. Hij kan eigenlijk prima uit de voeten, maar tijdens de knuffeluurtjes begint zijn achterkant een eigen leven te leiden en na een flinke, liefkozende koopstoot volgt vanzelf een kontstoot en met springen lijkt zijn achterkant een beetje op een losgeslagen aanhangwagen!

Zodra er bezoek over de vloer komt is Didge van de partij! Hij drinkt graag een slokje thee en koffie en cola en water en…. en.. en… mee!

Virtueel Vriendje worden van Didge