Geboorte datum: 15 oktober 2000

Land van afkomst: Nederland

Extra zorg: Senior

 

Noes is dan misschien de oudste van het stel, maar zeker niet minder kwiek dan de jonkies!
In het jaar 2003 heb ik mij over haar ontfermt, niet wetende wat me te wachten stond!
Noes is, als het zoveelste ongewenste kitten, geboren op een boerderij. Toen ze daar 3 jaar lang de bezem heeft weten te ontlopen, ontfermde
een main coon liefhebster zich over haar. Helaas werd de ‘boerderijkat’  door de grote katten niet geaccepteerd en sleet ze de eerste maanden van haar nieuwe leven, hoog in de krabpaal.. Er werd gezocht naar een oplossing voor poes Minoes en die werd gevonden bij mij.

Ik nam haar met liefde in mijn midden om er vervolgens achter te komen dat Noes nog steeds het plafond verkoos boven de grond!
Een jaar lang heeft ze op het hoogste plekje des huizes gezeten en was daar op geen enkele manier vandaan te slaan (figuurlijk dan hé)! Zodra ze grond onder haar pootjes voelde vloog ze net zo hard weer terug naar haar eigen veilige plaats! De ommeslag kwam toen ik besloot de hoogte onder haar voeten af te breken en ze geen andere mogelijkheid meer had dan de aarde te betreden!

Sindsdien is gebleken dat Noes een voorliefde heeft voor vaste plekjes, maar hoger dan een meter van de grond zul je haar niet snel meer vinden! Op haar oude dag is ze wat meer op haar rust gesteld en daarom heeft ze haar intrek op onze boven verdieping genomen. Daar bevind zich de Bejaardensoos en vind ze haar rust. ‘S nachts geniet ze van onze nabijheid en neemt ze, haar zelf toegewezen taak, als hoofdkussen erg serieus.
De prijs betalen wij met geregeld een flinke kras op ons gezicht! Dat ze het bed ook moet delen met de honden wil nog wel een reden zijn om midden in de nacht weg te stormen!