Die arme Swiffer heeft de laatste tijd weer verschrikkelijk veel last van zijn rug… 🙁

Als ik hem smorgens niet uit zijn bedje vis om zijn blaas en darmen te legen, dan zou hij volgens mij de hele dag zijn nest niet uitkomen… Ook het lege van zijn darmpjes wekt de nodige pijnlijke kreetjes op.. Zijn staartje trekt scheef, zijn houding is gespannen en zijn vacht staat open..

Aangezien Swiffer pas 2 jaar oud is, de meeste pijnstillers veel bijwerkingen kunnen geven en deze problemen zeer waarschijnlijk chronisch van aard zijn, kiezen we liever voor een natuurlijk product om de pijn te bestrijden.
De cbd olie van Canna-Pet komt daar goed bij van pas.
Al meermaals heeft dit goedje onze Vachtje goed kunnen helpen en ook nu hoop ik op kleine wondertjes!

De Guasha stenen van Anne-Marie komen ook weer goed van pas, want de zachte bindweefselmassage die ik normaal toepas is op dit moment te pijnlijk voor Swiffers rug… De guasha behandelingen kan hij echter wel goed verdragen en zorgen voor de nodige ontspanning en afdrijven van afvalstoffen.

Morgenvroeg worden we bij de dierenarts verwacht, want ik wil toch ook graag nieuwe röntgenfoto’s laten maken om te zien in welke mate de spondylose verergerd is.
Swiffers röntgenfoto’s zijn eigenlijk altijd een raadsel geweest, want bij de laatste foto’s bleek hij plots weer een mooi ruime speling tussen zijn werveltjes te hebben, iets dat onmogelijk te verklaren was!

Ik hoop maar dat we Swiffer van zijn pijn kunnen verlossen, want het is verschrikkelijk om onze, anders zo actieve en avontuurlijke, Swiffer zo stram te zien…

Ook Babika heeft de laatste tijd wat last van haar rug. Gelukkig in veel minder ernstige mate dan Swiffer, daarnaast ook wel simpel te verklaren en daarmee hopelijk ook van voorbijgaande aard!

Babika heeft de laatste maanden namelijk echt een groeispurt doorgemaakt. Ze is in mei 1 jaar geworden en weegt inmiddels al bijna 5 kilo!

Al dat gewicht moet ze nu met haar voorpootjes voort slepen en dat kost aardig wat kracht en inspanning. Niet zo heel vreemd dat daardoor de spiertjes in haar bovenrug wat pijnlijk zijn!
Helaas speelt het gewicht haar ook te parten bij de fysio oefeningen… We waren zo goed op weg om haar weer op de pootjes te krijgen, maar de laatste tijd is die vooruitgang volledig gestagneerd.. 🙁

Als Babika, zoals we vermoeden, daadwerkelijk een Cyprische aphrodite is, dan zal ze nog tot haar 3de doorgroeien!
Zijn daardoor haar kansen om opnieuw te leren lopen verkeken?
Wij hopen natuurlijk van niet! Met wat geluk en aangepaste oefeningen stabiliseert het probleem zich vanzelf en kunnen we ons weer gaan focussen op haar mooie looppatroontje!

Ook zij ontvangt een dagelijkse portie Canna-Pet en Guasha behandeling. Het scheelt dat actieve oefeningen met dit warme weer toch geen doen zijn!