We zijn net terug van de dierenarts met Swiffer! De dierenarts wil de röntgenfoto’s nog even op haar gemak bestuderen, want wat we zien lijkt eigenlijk onmogelijk.
Juist daarom kan ik niet wachten om dit kleine wondertje met jullie te delen. 😉

Deze foto is op 6 juli 2015 gemaakt. Er is duidelijk te zien dat er bijna geen speling meer zit tussen de laatste lendewervels (L4 t/m L6).

ABDOMEN-Abdomen Rechts lateraal-7_6_2015-8_30_49 PM-57

Als we deze vergelijken met de foto die vandaag is genomen:

2016-01-23 001

Zien jullie wat wij zien?? Er lijkt een onmogelijk herstel te hebben plaatsgevonden!!
Wel lijkt er zich een klein probleempje tussen L3 en L4 te bevinden en was het, door overlapping van de ribben, niet helemaal duidelijk hoe het met de borstwervels is gesteld.
Al met al is het resultaat eerder positief dan negatief en een wonderlijk raadseltje te noemen. 🙂

Helaas blijft het een feit dat Swiffer momenteel meer pijnklachten heeft dan voorheen, dus daar zullen we toch een oplossing voor moeten vinden.
Uiteraard zitten wij wat dat betreft niet stil!

Gisteren kwam Doelinda met een waardevolle tip over een nieuw pijnstillend middel; PeaPure®  (een voedingssupplement op basis van een natuurlijk vetzuurachtige verbinding).
De stof PalmitoylEthanolAmide (PEA) is een lichaamseigen molecuul dat fysiologisch werkzaam is. PEA werkt als lichaamseigen pijnstiller en ontstekingsremmer,
die bij elk zoogdier in de eigen lichaamscellen gevormd wordt als bescherming tegen ontstekingen, weefselschade en pijnen.
Anders dan bij reguliere medicijnen is dit middel niet schadelijk voor de nieren en andere organen, er zijn geen bijwerkingen bekend en het kan zonder problemen naast reguliere medicatie gebruikt worden.

Ik heb niet lang getwijfeld en direct een doosje besteld dat, wonderbaarlijk genoeg, vanmorgen al met de brievenpost aankwam!
Zo meteen mag Swiffertje zijn eerste portie nuttigen en dan is het hopen dat het snel gaat baten. 🙂

Daarnaast zijn we in overleg met de dierenarts of de ‘Assisi Loop’ iets voor Swiffer en andere Vachtjes kan betekenen.
De Assisi Loop stond al bij de projectjes op ons wensenlijstje vermeld, want ik heb hem al een tijdje op het oog, maar nu is hij in prioriteit wel wat gestegen!
Naar het schijnt heeft dit hulpmiddel Lil Bub weer op de been geholpen en op de facebookpagina van ‘Saved Merida’ is te lezen hoe Merida, een katje met neurologische problemen,
dankzij de Loop weer leerde zitten, staan en lopen.

Als je de verhalen en de reviews leest, lijkt het bijna te mooi om waar te zijn, maar we hebben inmiddels wel geleerd dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn 😉
en dus willen we, als de dierenarts er ook baat bij ziet, de gok wagen. Wie weet welke wonderen ons nog te wachten staan? 🙂

Meer over de assisi Loop zie je in dit filmpje: