Roek heeft na zijn verblijf in Villa Vacht een gouden mandje gevonden vorig jaar mei. En hij doet het daar geweldig, een huis vol liefde en snoepjes. Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken en laat hem zelf gewoon even zijn verhaal doen 🙂


 

Hallo allemaal! Weten jullie nog wie ik ben? Ja natuurlijk weten jullie dat. Ik ben Roek, die mooie zwarte kater uit Villa Vacht die in mei 2015 een nieuw thuis kreeg.

Ik woon nu in een mooi huis met nog 2 katers waar ik alle aandacht krijg van mijn vrouwtje. Althans, ik zorg daar wel voor want ik kan ontzettend zeurderig miauwen en het vrouwtje kan dat niet lang negeren;-). In het begin wist ik niet zo goed waarom het vrouwtje met me wilde knuffelen maar inmiddels weet ik ook hoe dat moet. Dan gooi ik mijn hele lijfje tegen haar hoofd en dan moet ze altijd lachen en word ik heel veel geaaid. Ook hier heb ik een tuin waar ik lekker van de buitenlucht en het zonnetje kan genieten. Er zaten in het begin alleen van die rare buizen op het hek maar daar sprong ik natuurlijk gewoon overheen. Ik ben net Houdini. Het vrouwtje vond dat geloof ik niet zo fijn want die rende dan heel hard met snoepjes achter me aan. Nu zit er nog meer spul bovenop en kan ik niet meer de vogels van de buurvrouw vangen 🙁

Overdag liggen mijn huisgenoten Sjakie en Djengis boven te slapen en heb ik het rijk alleen in de rest van het huis. Het vrouwtje heeft mij voor kerst een hele mooie snoezelzak gekocht en daar lig ik dan heerlijk in te slapen. Maar als ik eenmaal wakker ben dan wil ik spelen. Soms ga ik dan Djengis wakker maken door in zijn nek te bijten maar die wil niet altijd meespelen. Die is lui en slaapt liever. Buiten staat een hele grote krabpaal waar ik heerlijk in kan klauteren en ik heb een hengel die super leuk is! Als ik hard genoeg miauw en voor de voeten van het vrouwtje blijf lopen snapt ze wel dat ze met me moet spelen. En als ik speel dan speel ik ook heel fanatiek. Ik ren heel hard en spring heel hoog in de lucht. Het vrouwtje noemt me dan ook wel eens Roekeloos omdat ik niet zo goed oplet als ik spring. Als ik dan ergens tegen aan val is dat niet zo fijn en is het vrouwtje heel bezorgd.

En eten, dat doe ik ook heeeel erg graag. Ik ben altijd het eerste klaar en ga dan bij Djengis en Sjakie kijken of die nog met me willen delen. We hebben alleen van de rare bakjes die een zoemend geluid maken en die van Djengis en Sjakie krijg ik maar niet open. Ik probeer dat natuurlijk wel want ik heb hele scherpe nagels. Maar dan wordt het vrouwtje boos en begint dan hard tegen me te roepen. Ik kan heel goed doen alsof ik dat niet hoor dus dan ga ik lekker toch door. En in het weekend mag ik bij het vrouwtje in bed. Dan maak ik alle stoute streken weer goed door in haar armen te gaan liggen (dat vind ze heel fijn) en dan heel hard te knorren. Het vrouwtje heeft me verteld dat dat geluid heel goed is voor mensen 🙂

Jullie zien het, het gaat hier heel goed met me en ik voel me de Lion King!

Lieve kopstootjes van mij