Draakje is geboren met een ernstige scoliose, kyfose en lordose, waardoor zijn ruggengraat een beetje te vergelijken is met een schroef.

Toen hij bij Villa Vacht binnenkwam kon hij zich amper vooruit bewegen en vele vroegen zich af of we niet te ver gingen.
We wilde hem echter een kans geven en gingen aan de slag met fysiotherapie om zijn spieren te versterken en stijve rug te rechten.

Hij had zoveel problemen die we moesten zien te overwinnen… Niemand dacht dat het mogelijk was…
Draakje deed echter iedereen versteld staan!

Zijn rug is inmiddels weer flexibel en hij heeft flink wat spiertjes gekregen! Zijn achterhand is zelfs zo sterk geworden dat hij zijn lichaam weer kan dragen en hij doet zijn uiterste best om op zijn pootjes te staan en lopen!

Ondanks dat zijn rug weer flexibel is, kunnen we zijn vergroeide ruggengraat helaas niet verhelpen en door de scoliose lukt het hem niet om op zijn pootjes te blijven staan.. De bocht in zijn rug gooit hem telkens weer op zijn zij..

In de hoop om dit laatste struikelblok te verslaan ben ik op zoek gegaan naar een rugspalk. Een onbegonnen zoekt tocht zo blijkt..
Zoals gewoonlijk zijn er voor katten geen rugspalken te vinden en ik vond zelfs maar 4 websites die een rugspalk voor honden aanboden.

De WiggleLess leek het beste te voldoen aan Draakjes eisen en dus stuurde ik een berichtje met de vraag of ze deze spalk ook wel eens bij katten geprobeerd hadden. Al snel kreeg ik een heel eerlijk antwoord terug!
Ze hadden de spalk inderdaad al vaker aan kattenbaasjes verkocht, maar het was helaas nooit een succes geweest… Ze raadde me aan om Draakjes maten te meten en de maattabel raad te plegen en inderdaad… Zijn borstomtrek kwam overeen met een XXS, maar zijn ruglengte kwam uit op een S… 🙁

Ik wilde het niet zo makkelijk opgeven en ik ben toch redelijk handig met een naaimachine, dus ik vroeg of het niet mogelijk was om de borstomtrek van een S in te nemen.
Ze hadden zo makkelijk aan me kunnen verdienen, maar ook nu weer was hun antwoord eerlijk! <3
Ze vonden het verschrikkelijk om me teleur te stellen, maar
helaas is het niet mogelijk om de borstomtrek zo ver in te nemen..

Er zit waarschijnlijk niets anders op dan een brace op maat te laten maken.. Ik vermoed echter dat de kosten daarvoor een stuk hoger zullen oplopen en het is bij katten altijd maar de vraag of ze het accepteren..

Dat vind ik altijd zulke lastige dilemma’s.. We willen onze Vachtjes alle mogelijke kansen geven, maar omdat er maar zo weinig ervaring is met verlamde katjes, zijn er geen kant en klare oplossingen en is het zoeken, gokken en hopen dat het werkt..

Buiten het feit dat daar veel tijd en energie in gaat zitten, blijft het toch ook zonde als het weggegooid geld blijkt te zijn..
Laten we er nog maar eens een nachtje over slapen! 😉