[:nl]

Helaas hebben we vandaag vernomen dat Jottum is overleden. Mensen die ons al een tijdje volgen hebben deze knuffelkater nog gekend. Omdat hij niet goed in de Villa Vacht groep viel door zijn aparte gedrag en wij al van alles hadden geprobeerd heeft vorig jaar Els zich over hem ontfermd. Els heeft hem nog een heerlijke lange periode gegeven vol knuffels en liefde. De laatste tijd daarentegen viel hij ook daar weer een beetje terug in zijn oude patroon. Vanochtend vond Els Jottum in zijn slaapmandje waar hij al over de regenboogbrug was gegaan. Het vermoeden is dat er toch iets mis was in zijn hersenen. Jottum is vandaag gecremeerd en heeft een mooi plekje gekregen bij Els thuis.

Jottum was voor mij en Kim een heel avontuur, vanaf de eerste chaotische dag toen we hem ophaalde in België waar hij met een Roemeens transport aankwam midden in de nacht; Zijn harde overenthousiaste knuffels; Hoe hij mij op stond te wachten met de 2 honden als ik terug kwam van werk, net zo enthousiast en wild als de honden; Waar we van alles geprobeerd hebben en allerlei onderzoeken om te  proberen te achterhalen wat er aan hand was maar helaas niks concreets vonden; Tot de opluchting en blijdschap die we hadden toen Els had aangegeven dat ze Jottum wou adopteren en hem op kwam halen.

Wij willen vooral ook Els sterkte wensen en bedanken voor zoveel tijd en liefde in Jottum te steken en een ruimte te geven waar hij veel meer rust had dan dat hij hier ooit kon krijgen. We zijn haar eeuwig dankbaar daarvoor. Dankjewel Els.

Vaarwel Jottum, rust zacht aan de andere kant en doe de vele vachtjes die je voor zijn gegaan daar de enthousiaste groeten

[:]