** CBD OLIE VOOR ONZE VACHTJES **

Zoals onze trouwe volgers waarschijnlijk wel weten ben ik altijd op zoek naar (aanvullende) therapieën, supplementen en ‘wonder’middeltjes om het leven van onze Vachtjes nog aangenamer te maken.

Dat ze deels verlamd zijn wil namelijk niet zeggen dat ze helemaal niets voelen of geen pijn kunnen hebben!
Ruggenmergletsels zijn zeer complexe problemen en gaan juist heel vaak hand in hand met chronische pijn!
Zenuwpijn, spasmen, contracturen, spierpijn en artrose zijn zaken waar onze Vachtjes met grote regelmaat mee te maken krijgen en het is dan ook belangrijk om deze klachten te erkennen en te zorgen voor een goede ondersteuning.

Gelukkig zijn we, met de juiste ondersteuning, in staat om deze problemen grotendeels te onderdrukken zodat onze Vachtjes een gelukkig en pijnvrij leven kunnen leiden!
Toch streef ik altijd naar beter. 😉

Zo ben ik er van overtuigd dat (medicinale) cannabisolie een zeer waardevolle aanvulling zou kunnen zijn voor onze Vachtjes. Omdat ik graag het uiterste uit de (olie)kan wil halen, ben ik me sinds kort steeds meer in de materie aan het verdiepen. Zo heb ik een online cursus over cannabis olie voor dieren gevolgd, struin ik heel internet af voor meer informatie en komend weekend hoop ik de tijd te vinden voor de live stream van het ‘cannabis health summit’ via learngreenflower.com

Ik heb, in de afgelopen jaren, al aardig wat verschillende soorten en merken oliën geprobeerd, zowel commerciële versies als van ‘thuisbrouwers’.
Tot nu toe, ondanks de vele lovende reviews die ik bij desbetreffende producten tegenkom, nog niet met het gehoopte succes bij onze Vachtjes…

Ondanks de verschillende richtlijnen, is ieder Vachtje; iedere klacht en iedere olie uniek en blijft het zoeken en aftasten naar de juiste olie en dosis. Het feit dat ruggenmergletsels zo complex zijn en we aardig wat van zulke patiëntjes hebben rondlopen, maakt het er natuurlijk niet makkelijker op, maar we blijven proberen!

Helaas is al dat ‘proberen’ geen goedkope klus en naarmate de miskopen oplopen wordt ik steeds voorzichtiger en selectiever met nieuwe aankopen.
Het is opvallend (en verschrikkelijk frustrerend) dat veel bedrijven en thuisbrouwers afhaken zodra ik meer vragen ga stellen over de producten… 🙁

Vorige week werd ik echter zeer positief verrast door http://dutchnaturalhealing.com/
Enkele minuten nadat al mijn vragen duidelijk en punt voor punt beantwoord werden, ontving ik dit mailtje:

Link naar originele artikel

“Hoi Kim,

Wij willen jullie best helpen hoor!
Zal ik wat producten opsturen?

Groet,

Lars”

Het gevoel dat zo’n simpel berichtje bij mij losmaakt is moeilijk te omschrijven.
Zo’n ontzettend lief aanbod, dat geheel uit eigen initiatief komt, bezorgt me vlinders in mijn buik en een onuitwisbare smile op mijn gezicht! <3

Het pakketje dat op dit mailtje volgde zorgde er zelfs voor dat die smile mij langzaamaan kaakpijn ging bezorgen!! 😁
Ik verwachte een simpel testflesje te ontvangen, maar in plaats daarvan ontving ik een uitgebreid assortiment van verschillende producten!! 😍

Net zoals mijn gevoel is ook mijn dankbaarheid moeilijk met woorden te omschrijven, maar mocht je op zoek zijn naar een eerlijk, klantgericht bedrijf met goede producten en een geweldige service, dan hoop ik van harte dat je eens een bezoekje brengt aan de webshop van Dutch Natural Healing!

Lars en Team, ontzettend bedankt voor jullie gulle donatie!!

 

** LUCKY KITTY DRINKFONTEIN **

Iedereen weet waarschijnlijk wel hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat katten voldoende drinken. Het helpt oa bij het voorkomen van nier en blaasproblemen en met Teddy’s nierproblemen en de verlamde Vachtjes is dit voor ons dus van extra groot belang.

Nu heb ik, in de jaren, al heel wat verschillende (kunststof) drinkfonteintjes in huis gehad. Één voor één vond ik ze even rampzalig in gebruik..
Met zoveel Vachtjes was ik doorlopend bezig om de fonteinen schoon te houden en bij te vullen en de filters waren natuurlijk binnen mum van tijd aan vervanging toe..
Daarnaast krijgen sommige katten een krentenbaardje (acne) bij gebruik van kunststof bakjes.
Na verloop van tijd kwam het er op neer dat de fontein meer uit dan aan stond omdat ik gek werd van het lawaai dat het ding produceerde en ik een hekel had aan het schoonmaak karwei..

Toen Swiffer enkele weken geleden opnieuw een blaasontsteking te pakken had, besloot ik nog eenmaal de gok te wagen..
Tevens zocht ik een model drinkbak waar Lobbes niet met zijn complete lijf in kon staan en waarbij Nooka niet zo gulzig kon slobberen. Door al dat gemorste water langs de bak had Nijntje namelijk de grootste moeite om, door de nattigheid, tot bij de drinkbak te schuifelen!

Ditmaal koos ik voor de keramische Lucky Kitty met een extra uitspoelbare filter. Een prijzige, maar eenmalige, aanschaf en de reviews klonken zeer hoopvol!

Inmiddels hebben we de Lucky Kitty enkele weken in gebruik en ik ben laaiend enthousiast!!
Geen zwembad meer naast de bak, bijvullen zonder dat je de fontein compleet moet demonteren, schoonmaken is een eitje en lang niet zo vaak nodig als bij de kunststof modelletjes, de filter spoel je gewoon even uit en overgiet je daarna met kokend water om eventuele bacteriën te doden en daarnaast is dit de allereerste fontein die absoluut geruisloos is!!

Ik ben om en de Vachtjes maken er ook zeer dankbaar gebruik van!
Met verloop van tijd hoop ik nog enkele Lucky Kitty drinkfonteintjes aan te kunnen schaffen! Toch minimaal voor de bejaardensoos en de fretten en liefst nog eentje extra 😉

Dus… Ben jij nog op zoek naar een fijne, praktische, gezonde en stille drinkfontein? De Lucky Kitty is absoluut zijn geld waard!! 😀

Link naar origineel artikel

 

** EEN REGENBOOG OP EEN REGENACHTIGE DAG **

Zomaar vanuit het niets ontving ik vandaag dit mailtje:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Beste Kim,
Ik wil jullie als sponsoring een paar pakken onderleggers sturen. Welke werken het beste voor jullie (maat, merk)?
Met vriendelijke groet,
Chriz van 123Drogisterij
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hoe lief is dat??? <3 <3 <3
Zomaar, een spontaan gebaar, dat maakt zelfs de meest druilerige dag toch helemaal goed?

En het had op geen beter moment kunnen komen, want vanmorgen keek ik nog met trieste ogen naar het -snel slinkende- stapeltje onderleggers in de voorraadkast.

Omdat Sprookje geen gebruik mag maken van kattengrit gebruiken we deze onderleggers in de vijf kattenbakken waar hij, samen met Toet, gebruik van maakt. Zo gaan er op een dag al snel 10 onderleggers doorheen!
Daarnaast gebruik ik ze in de vervoersboxen, als extra bescherming na operaties in ‘Dutjes Dome’ en als onderlegger tijdens de verzorging en het blaas legen van de verlamde Vachtjes.

Ze zijn hier niet te missen, maar op slechte dagen ook niet aan te slepen! Ik ben dan ontzettend d ankbaar voor dit hartverwarmende gebaar van 123Drogisterij. <3

Link naar originele artikel

** DONATIE VAN 123DROGISTERIJ.NL **

Afgelopen donderdag deelde ik met jullie het lieve mailtje dat ik toegezonden kreeg van 123drogisterij. Vrijdag stond de postbode al op de stoep met deze gigantische stapel onderleggers!!

Wauw!! Woorden schieten tekort! Ik had een paar pakjes verwacht, maar geen complete mount Everest!! 😀
Echt Wauw!! Want hier kunnen we maanden mee vooruit!!

Ik ben enorm dankbaar dat er nog zo’n bedrijven zoals 123drogisterij bestaan. Die gewoon, zomaar uit het niets, zo’n enorme donatie schenken, zonder er iets voor terug te verwachten! <3 <3 <3

Ik hoop, dat als iemand van onze volgers ooit incontinentiemateriaal nodig heeft, hij zich deze goede daad herinnert en zijn bestelling bij 123drogisterij.nl plaatst!! 😀

Chriz, ontzettend bedankt voor deze gulle gift!! <3

—  dankbaar.

Link naar originele artikel

** PROAIRTECH ZX 7000 HEPA LUCHTREINIGER **

Een goede luchtreiniger is hier eigenlijk niet te missen!
In het verleden heb ik verschillende modellen gehad, maar eigenlijk was ik er nooit echt tevreden over…
Filters die om de haverklap vervangen moesten worden, roosters die dagelijks een reiniging nodig hadden, dure geurolie die je moest toevoegen of ze hielden het nog geen jaar uit..

En toen stuitte ik, alweer een hele tijd geleden, op de ProAirTech ZX 7000! Hij beloofde gouden bergen voor een schappelijke prijs en alhoewel ik erg sceptisch was, nam ik de gok… We zaten al een tijdje zonder luchtreiniger en het verschil was (iets te:/ ) duidelijk merkbaar!

Ik heb er geen moment spijt van gehad!! 😀
De dag na bestelling werd hij netjes geleverd, ik heb hem in het stopcontact gestoken, aan gezet en sindsdien eigenlijk nooit meer uit!!

Nou ja.. Oké dan.. Eens in de 2 maanden gaat een lampje branden om aan te geven dat het tijd is om hem schoon te maken.
Vijf filters spoel ik onder de douche schoon, twee stof ik even af, waarna ik alles weer op z’n plek klik en hij er weer tegenaan kan!!
De hepa filter en de uv lamp zijn de enige onderdelen die, ongeveer eenmaal per jaar, vervangen dienen te worden!

Dit ding kan werkelijk alles! Hij is op afstand bedienbaar, maar heeft ook een automatische stand zodat hij zelf detecteert wanneer er zich geur, allergenen, pollen (weet ik veel wat nog allemaal meer) in de lucht bevinden. Hier past hij dan zijn stand op aan totdat de lucht weer gereinigd is! Er gaan zelfs lampjes branden zodat je kunt kijken wat hij aan het bestrijden is!! 😀
Slim ding!

Het stond al een tijdje op onze persoonlijke verlanglijstje en nu was het eindelijk zover!!
Voor sinterklaas/kerst hebben we onszelf een tweede ProAirTech cadeau gedaan! 😀

Of ja, niet alleen voor onszelf natuurlijk!
Onze nieuwe aanwinst staat inmiddels al, naast de kattenbak in de bejaardensoos, te ronken! Juich!! Verlost van de kattenbakgeurtjes en schone lucht voor astma-patiëntje Noes en chronische snuffer Ziggy!

En.. Om onze jubelstemming helemaal compleet te maken hebben we, van ProAirTech, 2 hepa filters en 2 vervangende lampen cadeau gekregen! Ze hadden onze website bekeken, waren onder de indruk en wilde ons op deze manier graag steunen! <3 <3 <3

http://www.proairtech.nl/

Link naar originele artikel

** FREITAG’S BEST MEAL **

Nog altijd helemaal overdonderd! <3

Wil jij weten waarom? Lees dan zeker verder! 😉

Tot voor kort kregen onze Vachtjes brokjes van Taste of the wild te eten. We waren daar op zich erg tevreden over! Weinig diarree klachten en glanzende Vachtjes. Toch bleven we telkens weer problemen hebben met blaasgruis en telkens kwam de voeding weer ter sprake…

Nu is het zo dat verlamde Vachtjes gewoon een veel groter risico op blaasprobleempjes en gruis hebben dan ‘mobiele katten’ en voeding zal hier dus ook zeker niet de hoofdoorzaak zijn. Toch is het een belangrijk puntje ter preventie en dus ging ik opnieuw op onderzoek uit. Waaraan moet voer voldoen om de vorming van struviet en oxalaat te voorkomen? Waaraan moet voer voldoen om struviet op te lossen?

Toen ik dat eenmaal op een rijtje had, was het tijd om etiketten te gaan vergelijken en dat bleek nog niet zo heel makkelijk! De verhoudingen van de hoeveelheid mineralen in het voer blijkt vaak helemaal niet terug te vinden op het etiket…

Toen kreeg ik van Bouke de tip om eens een kijkje te nemen op de website van Freitag’s Best Meal en ik was al snel aangenaam verrast! Niet alleen staan alle ingrediënten duidelijk vernoemd, ook de mineralen zijn er terug te vinden en deze bleken in de ‘gewone varianten’ al de perfecte marges te bezitten om kristallen te voorkomen!

Daarnaast is het voer tarwe en glutenvrij en wordt er geen chemische rommel toegevoegd.

Na overleg met Gabriela Freitag koos ik voor de Lam&rijst versie. Dit ivm de gevoelige darmpjes van de verlamde Vachtjes (van de hills urinary waren ze wekenlang aan de dunne!) en de gunstige prijs. Ik bestelde direct 30 kg om een goede start te kunnen maken.

Dat was precies een maand geleden. Een maand zonder (voedingsgerelateerde) diarree! Een maand van ‘smullen maar’ voor de Vachtjes! Een maand zonder nieuwe blaasprobleempjes! 😀

Eergisteren was het tijd voor een nieuwe bestelling en aangezien we tot nu toe dik tevreden zijn, werd deze uiteraard weer bij FBM geplaatst.

Nu hebben ze naast de, door ons bestelde, lam&rijst, ook nog andere soorten, waaronder een volledig graanvrije versie en de nodige dieetvarianten. De lam&rijst voldoet perfect om blaasgruis te voorkomen, maar om de al aanwezige struvietkristallen op te lossen, hebben ze een speciaal blaasgruisdieet ter beschikking.

Ik heb zoooo zitten te twijfelen…

Wetende dat het eigenlijk het beste zou zijn, maar zo verschrikkelijk prijzig als er dan 30 kg per maand doorgaat..

Aangezien we juist een dure maand achter de rug hebben en er nog de nodige kosten aankomen hield ik het toch maar bij de lam&rijst en vandaag stond de postbode al aan de deur! (Y)

Tot mijn verbazing had hij niet één, maar twee grote dozen bij zich. Huh?

Mijn mond viel nog verder open van verbazing toen ik de 2de doos opende en tezamen met een ontzettend lief kaartje, chocolaatjes en een schattig kattenpennetje, de ene na de andere zak dieetvoer tevoorschijn toverde!

Nog steeds ben ik helemaal ondersteboven van deze lieve en gulle donatie… Onze Vachtjes verdienen het allerbeste en dankzij Gabriela kunnen wij daar deze maand in voorzien!! <3 <3 <3

(sneeuw)Kristallen horen op de ramen en niet in de blazen!

Op naar een gruisvrij 2016!! 😀

Gabriela, ik kan je niet genoeg bedanken! <3

Link naar originele artikel

** LANG LEVE DE ZOMER.. **

Eigenlijk mogen we niet klagen wat de gezondheid van onze Vachtjes betreft. Ondanks hun lagere weerstand, gevoelige darmen en vatbaarheid voor (urineweg)infecties hebben we het laatste jaar weinig te maken gehad met zieke Vachtjes.

De basis van een goede gezondheid begint (in mijn ogen) bij het voer en daarom staan onze Vachtjes op een dieet van Freitags best meal. Dit voer heeft zich voor ons inmiddels wel bewezen! Sindsdien zijn de blaasontstekingen en struviet problemen tot een minimum beperkt gebleven en ook diarree behoort, zo goed als, tot het verleden!
Daarnaast krijgen ze de nodige supplementen die weerstand verhogend werken en natuurlijk is het voorkomen van stress ook een zeer belangrijk aspect voor een optimale weerstand en goede gezondheid.

Het voorkomen (en verminderen) van stress is niet altijd even makkelijk. Zeker niet bij katten die in een groep moeten leven! Sommige karaktertjes botsen nu eenmaal en niet alle katten voelen zich even prettig in een groep..
Toch is één van de meeste gehoorde opmerkingen juist de rust die hier heerst en daar ben ik dan ook best trots op! 🙂

Het feit dat onze Vachtjes gelukkig zijn en, op hun handicap na, in een goede gezondheid verkeren, is voor mij de grootste beloning voor alle zorgen en het harde werk! Daar doen we het toch voor?!

Ik weet echter uit ervaring dat de zomertijd een ‘gevaarlijke’ tijd is wat betreft vervelende, besmettelijke ziektes.
Warmte en vocht doen bacterieën, schimmels en parasieten namelijk weelderig tieren..

Om deze ziektekiemen zoveel mogelijk in de kiem te smoren wordt er in de zomermaanden extra goed gereinigd en vaker gedesinfecteerd.

Nog een aantal veel gebruikte artikelen in Villa Vacht (klik op artikel om naar de website te gaan):
Catmax kussens
plexiepanelen van dierenzaak Aduard 
kinderhekjes patrul ikea (worden niet meer verkocht)
torus drinkbak bij zooplus