DIERENKLINIEK LANDGRAAF

Sinds eind van de zomer in 2015 zijn we van dierenarts verandert en is de keuze gevallen op dierenkliniek Landgraaf. We hebben nog geen seconde spijt gehad van onze keuze. De kliniek werd door Davy Wertz (foto rechts) opgericht en hij word daarbij geholpen door een heel team van lieve behulpzame vrouwen (foto links is de helft van het team).  Een groot vriendelijk team staat voor onze vachtjes klaar en er is veel expertise in de kliniek aanwezig. Ze hebben een eigen lab waar ze veel testen zelf kunnen doen en de uitslag dus erg snel bekend zijn. We durven dus gerust iedereen deze kliniek aan te raden.

DIERFYSIOTHERAPEUTE SIGRIED

Het was een hele zoektocht naar een therapeute die de uitdaging om met katten te werken aan durfde te gaan en bijna hadden we dan ook de moed opgegeven..

Toen werden we getipt over de nieuwe dierfysiotherapeute die in Landgraaf, bij dierenkliniek Wertz, haar praktijk hield. We maakte een afspraak, ze kwam op bezoek en we waren beide even enthousiast om aan de slag te gaan!

Sigried is een enorme aanwinst voor Villa Vacht. Haar kennis over verlammingsverschijnselen is enorm en voor mij van onschatbare waarde.

Met haar hulp zorgen wij ervoor dat de Vachtjes in topvorm blijven!

Sigried behandeld ook honden en paarden. Interesse? Dier Vitaal

 

KRUIDEN KARIN

Kruiden Karin is voor ons haar bijnaam/koosnaampje omdat wat ze daadwerkelijk doet een mondvol is en moeilijk te onthouden. In 2015 contacteerde Karin ons, zij volgde een studie in Engeland genaamd Zoopharmacognosy. Een studie gebaseerd op dat dieren instinctief weten of ze een kruid/plant nodig hebben uit de natuur en op die manier zichzelf kunnen genezen. Zij volgde ons al een tijd en vroeg aan ons of zij de vachtjes als proefkonijntjes mocht gebruiken 🙂 Hier kon zij wat van leren en hopelijk hadden de vachtjes er ook wat aan. Bij de eerste ontmoeting kwam ze met een gigantische koffer vol kruiden en essentiële oliën aan, we hebben een kort gesprek gehad en eigenlijk klikte het meteen. Ze ging snel aan de slag met een paar vachtjes en legde verschillende kruiden voor de vachtjes neer, vervolgens bestudeerde ze de reacties nauwkeurig, roken ze er aan, knipperde ze met de ogen of gingen ze weg van de geur. Aan de hand hiervan kon zij afleiden wat er aan de hand was of waar ze last van hadden.

Zo heeft Karin bij verschillende vachtjes al ontstekingen en kwaaltjes kunnen ontdekken en kunnen ondersteunen met de juiste kruiden, het werkt echt. En sinds die eerste keer zien we haar regelmatig verschijnen met de gigantische koffer kruiden. Wij zijn superblij met haar hulp (niet alleen omdat ons huis daarna lekker ruikt naar een Indonesische keuken), de vachtjes met de lekkere kruiden en zij zodat ze weer wat vachtjes heeft kunnen helpen.