Bijzonder en hartverwarmend! …..
Dat zijn de 2 woorden die me het eerste te binnen schieten tijdens mijn bezoek aan Villa Vacht.

Vanuit mijn opleiding tot Natuurgeneeskundig therapeut (oftewel holistisch dierenarts) is het de bedoeling dat we praktijkervaring gaan opdoen. Afgelopen jaar ben ik deze ervaring gaan opdoen bij Stichting Paard In Nood en dit jaar werd ik enorm aangegrepen door het verhaal van Villa Vacht in een lokaal dagblad.
Na divers contact en de eerste kennismaking met Kim, Loode en de vachtjes heeft dit ertoe geleid dat ik dit jaar eveneens bij Villa Vacht ervaring mag opdoen!

De eerste kennismaking heeft een enorme indruk gemaakt. Ik heb echt nog nooit eerder een plek gezien waar alles zo in het teken staat van de dieren. De naam “Villa”vacht doet zijn naam eer aan en het lijkt alsof je letterlijk de villa betreed van de katten (en niet te vergeten 3 honden).
Naast de relaxruimte, verzorgingshoek, speelmogelijkheden, individuele rustruimtes met warmtelampen en een buitenruimte voorzien van alle mogelijke speelmogelijkheden is er vooral ook LIEFDE. Liefde en een enorme toewijding voor de diertjes die hier worden opgevangen. De meeste katten zijn verlamd en hebben hierdoor ook intensieve verzorging nodig.

Gisteren ben ik de eerste keer een middag aanwezig geweest en heb een “kijkje in de keuken” mogen nemen. Samen met een ervaren en toegewijde vrijwilligster werden diverse katten gewassen in het daarvoor speciaal uitgeruste bad. Aangezien sommige katten zich vanwege de verlamming niet zelfstandig kunnen wassen, wordt dit op een voor hun zo comfortabel mogelijke manier gedaan. Ook werden er nageltjes verzorgd en krijgen diverse katten massages en/of fysio oefeningen. Mooi om te zien hoe de beestjes hierop reageren!
Tussendoor werd er ook de tijd genomen om uitgebreid te spelen.

Het belangrijkste vind ik dat de katten hier ook echt kat mogen zijn en dat ze ondanks hun beperkingen de kans krijgen om een zo aangenaam mogelijk leven te leiden waarmee rekening wordt gehouden met hun natuurlijke behoeftes.

Ik kijk al uit naar de volgende keer……. 😀